на живо

Тенисист от Израел: Горят живи деца в Газа, но Джокович мълчи (ВИДЕО)

"Малко разочароващо е, че като родител Новак не е малко по-чувствителен"

Войната в ивицата Газа между "Хамас" и Израел, освен хиляди жертви в боевете и бомбардировките, води и до словесни сблъсъци между спортисти, независимо дали изразяват мнението си или мълчат и не казват публично на коя страна са в конфликта.

След редица футболисти в цяла Европа, които бяха наказани за подкрепа на Палестина, но и след атаките срещу Карим Бензема, който застана зад мюсюлманското население, сега дойде ред на най-добрите тенисисти.

Те бяха атакувани за мълчанието си от бившия израелски тенисист Анди Рам, който не спести на Новак Джокович близките му връзки с Израел, а също така спомена Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Сигурен съм, че и най-добрите тенисисти чуват какво се случва тук, в нашия регион. Те знаят, че става нещо, което не е редно. Малко разочароващо е, че като родител Новак не е малко по-чувствителен, когато става дума за деца.

Децата биват убивани и изгаряни живи в ивицата Газа. Ще бъде хубаво да получим подкрепа от най-добрите в света на тениса", каза Рам.

Рам беше по-известен с игрите си на двойки. Той спечели Откритото първенство на Австралия през 2008 г. и беше петият най-добър в света през същата година, докато на сингъл най-доброто му класиране беше 187-а позиция в списъка на ATP през 2000 г.