на живо

Епизод 6: Смъртни заплахи на кантара в Коста Меса (ВИДЕО)

„В ръкавиците на Пулеви“, гледайте мача на Тервел Пулев в петък от 5:00 по bTV Action

Епизод 6: Смъртни заплахи на кантара в Коста Меса (ВИДЕО)

Моментът настъпи: Тервел Пулев се качва на ринга в Коста Меса, Калифорния в мач, в който може да гледате единствено в ефира на bTV Action в петък (14.04). Бойната гала започва от „Хангара“ в 5:00 часа, а срещата на Тервел се очаква да стартира около 6:00 часа българско време.

Срещу Тервел излиза корав и арогантен американец – Джоел Ходжрийн, който се закани на кантара, че ще убие българина. Напомняме, че освен по bTV Action, този двубой може да се следи и онлайн, напълно безплатно и на нашия сайт btvsport.bg.

Тервел Пулев преследва своята победа №17 в полутежка категория на професионалния бокс, като до момента той има 16 успеха, от които 13 нокаута.

Съперникът му е израснал в Бруклин, Ню Йорк – типичен брутален тип от гетото, който има 14 нокаута и който е известен с прякора си Пантерата.

Възпитан и умерен в думите си. Такъв беше Тервел след официалния кантар преди галата.

„Със сигурност той (Джоел Ходжгрийн) е амбициозен. Има и самочувствие, защото той е у дома си, тук е неговата публика, неговата страна, ние сме дошли при тях, не те при нас“, коментира Тервел, който закова на кантара малко над 91 кг бойно тегло. Ходжрийн се оказа с 5-6 кг по-лек.

В Лас Вегас вече е и Кубрат Пулев. Той присъства на кантара на брат си и е неотлъчно до него в оставащите часове до началото на мача.

„Всичко, което се случва тук днес, може би и аз имам заслуга. Допринесъл съм това да се случи“, сподели Кобрата, който ще остане по-дълго отвъд океана, за разлика от Тервел.

За Кубрат тепърва се очаква потвърждение на съперник и на дата, на която ще се боксира, но се очаква това да се случи в началото на лятото.

Бойната гала, която включва седем срещи по бокс и ММА ще се проведе в една от култовите зали в Ориндж Каунти за бойни спортове – „Хангара“. Зала, която е добре известна и на братя Пулеви. През 2019-а двамата се боксират на ринга там, като и двамата постигат победи.

Тервел надделява трудно над друг американец – Мич Ричмънд, а Кобрата демонстрира супер класа като се върна буквално от Ада, след зловеща аркада, срещу румънеца Богдан Дину.

Бъдете будни още в 5:00 часа, за да бъдете с нас и с нашето пряко предаване по телевизия bTV Action, както и онлайн на нашия спортен сайт www.btvsport.bg. Очаквайте живи включвания от мен, заедно с колегата оператор Петър Стоев и в нашата Фейсбук страница bTV Спорт.

В епизод 6 ви запознахме с емоциите около кантара на бойците, но тук е момента да си припомним седмицата, която прекарахме заедно с братя Пулеви в Лас Вегас и в Лос Анджелис.

В епизод 1 се срещнахме с тях по време на тренировката им по кросфит и фитнес във Вегас, а там станахме свидетели на уникален разговор между Пулеви относно броя на децата им и дали скоро кланът Пулеви ще порасне с още някой нов член.

ЕПИЗОД 1 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ гледайте тук:

В епизод 2 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ ви показахме как братя Пулеви тренират под жаркото слънце на пустинята Невада и въртят обиколки на стадион за американски футбол. 10 км крос като за загрявка.

ЕПИЗОД 2 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ гледайте тук:

В епизод 3 на специалните ни серии показахме и част от другото лице на Лас Вегас – това на нощния живот и безкрайните забавления, до които Пулеви нямат досег, защото обикновено посвещават времето си за почивка, у дома. С тях обаче се повозихме на прочутото Виенско колело в центъра на града.

ЕПИЗОД 3 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ гледайте тук:

В епизод 4 на „Ръкавиците на Пулеви“ бяхме с Кубрат и Тервел там, където е техният втори дом – боксовата зала. Разбрахме от първо лице какво си носи Кобрата в сака и върнахме Кубрат към онзи момент с известната целувка, която даде на американска журналистка след мача си срещу Богдан Дину в „Хангара“.

ЕПИЗОД 4 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ гледайте тук:

В епизод 5 от „Ръкавиците на Пулеви“ вече се пренесохме в Лос Анджелис, където бяхме свидетели каква атракция беше Тервел докато тренира на световноизвестния плаж Нюпорт Бийч.

ЕПИЗОД 5 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“ гледайте тук:

Всички епизоди от „Ръкавиците на Пулеви“ може да откриете и в официалния канал на bTV Media Group в youtube.com.