на живо

Епизод 2: Кой посмя да скрие меда от Кобрата? (ВИДЕО)

„В ръкавиците на Пулеви“ – 5 дни до мача на Тервел в Калифорния, братята изтичаха с лекота 10 км

Епизод 2: Кой посмя да скрие меда от Кобрата? (ВИДЕО)

Всички броим дните до мача на Тервел Пулев в Коста Меса, Калифорния, който за България се пада в петък (14-април), призори. Единствената българска телевизия, която ще го излъчи пък е bTV Action, а вие навийте алармата за 5:00 часа, когато се очаква да стартира бойната гала.

Има едно място, където винаги може да откриете всичко най-интересно, което се случва с братя Пулеви и то е с познат адрес: www.btvsport.bg. Именно на нашия спортен сайт, за тези от вас, които навръх Разпети петък (14-и април) няма да имат достъп до телевизия, ще може да гледате напълно безплатно, чрез стрийм на живо, участието на Тервел в Коста Меса.

До двубоя на Тервел дните вече са само 5, а ние двамата с оператора Петър Стоев сме заедно с него и с Кубрат по време на последните дни от лагера им в Лас Вегас. Съвсем скоро, всички ще се отправим към Лос Анджелис, а до тогава, тренировките на братята продължават и нито един от тях не се пести.

Момчетата не се и плашат от жежкото слънце на пустинята Невада. Днес прекарваме с тях два часа на открито, на един стадион за американски футбол. Избрали са да излязат на въздух за своето занимание и уж да проведат, според Кобрата, „лека тренировка, без да се напрягат“.

Леката тренировка, всъщност СА 10 КМ КРОС...

Отказвам деликатно предложението на Кубрат да се присъединя към тях и оставам зрител, а Тервел и Кобрата, изтичват километрите с лекота, без да кажат „гък“. Нищо, че навън термометрите показват 30+ градуса по Целзий.

Лицата на Пулеви им са обгорели от слънцето, но настроението е на висота, шегите, усмивките и майтапите – също.

Оказва се, че Кобрата си търси меда, който толкова много обича, обаче не е получил сутринта за закуска. Виновен е само един човек – Роб Исайъс – диетолог по професия и човек, успял да спечели доверието на братята, което не е никак лесна работа.

„Роб, ти защо забрави меда тази сутрин“, провиква се Кубрат към Роб, който леко се прави на разсеян.

„Аз, какъв мед? Не съм го забравил! Просто ти сложих много малко от него в млякото, защото не желая да ти давам много захар“, оправдава се американецът, който брои всяка калория в менюто на Пулеви, което лично той приготвя от сутрин до вечер във Вегас.

Патриоти до дъното на душата си, Кубрат и Тервел се оказва, че не се разделят с България дори по време на своята закуска на американска земя. И така, на близо 10 000 км от София, в меката на хазарта, който за тях не съществува, защото те са в Невада, за да тренират и да побеждават, Пулеви не сядат на масата без… КИСЕЛО МЛЯКО!

Да, правилно прочетохте: КУПИЧКА С КИСЕЛО МЛЯКО!!!

„Отне ни година и половина, докато разберем откъде да си го купуваме тук“, споделя Кобрата, който си признава, че към своята купичка сутринта, явно поради липсата на мед, си е добавил шоколад и още „разни сладки неща“. На него все пак му е простено, мачът му ще бъде не по-рано от лятото и той има достатъчно време, за да влезе в топ форма.

Тервел обаче отдавна е в такава. „Дори не знам как свалям килограми, когато Роб готви храната ни тук. Чувствам се лек, даже за мача срещу Сергей Ковальов през май миналата година смъкнах до 88 кг, толкова лек не съм бил в последните 10-15 състезателни години в кариерата ми“, разкрива Тервел.

Епизод 2 на нашата видео поредица „В ръкавиците на Пулеви“ не минава и без дежурната лекция за живота от Кобрата. Той лично е недоволен от времето, за което е пробягал 10-те км. Извинявам му се, че сме му „изяли“ доста от времето му за тренировка, за да направим интервю.

„Не, не сте вие виновни, аз съм си виновен. Хората обикновено търсят вината за своя провал в някой друг. Аз първо търся вината в себе си“, отсича Пулев, за когото често забравяме, че през последните 10 години извоюва правото да бъде наричан един от най-добрите професионални боксьори в тежка категория в света.

Факт, който е добре да помним, защото едва ли ще има друг, който да повтори това постижение за България в следващите няколко десетилетия.

„Виждаш ли какво става тук“, пита ме с широка усмивка и Тервел.

„Има настроение, но и ние трябва да си вършим работата. И когато си свършиш работата, то идва и настроението. Просто защото виждаш, че това, което правиш, дава ефект“, допълва той.

На 14-и април в „Хангара“ в Коста Меса, на Тервел му предстои двубой срещу изключително корав американски боец – Джоел Ходжгрийн, с прякор Пантерата. Той е известен с тежкия си удар и с 13-те нокаута, които е постигнал при 14-те си победи на професионалния ринг.

И няма как да не завършим с доза мъдрост от по-големия Пулев:

„Колкото е по-трудно, толкова повече човек трябва да се усмихва и да се радва на живота. И да благодари на Господ. Трябва да се наслаждаваш на трудностите, да търсиш сам трудностите. Там, откъдето другите бягат, ние отиваме.“

Това е всичко от нас в епизод 2 на тази наистина специална видео поредица, която правим с общи усилия на спортния сайт www.btvsport.bg. Утре е нов ден. В него братя Пулеви почиват, но с тях няма ден, в който да е скучно. Очаквайте ни с епизод 3 в понеделник!

И да не забравите къде, кога и как може да гледате боксовата гала с участието на Тервел.

ДАТАТА Е 14-И АПРИЛ, НАЧАЛОТО Е 5:00 ЧАСА СУТРИНТА

ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА ПРЯКО ПРЕДАВАНЕ Е BTV ACTION

САЙТЪТ ЗА ОНЛАЙН ИЗЛЪЧВАНЕ Е BTVSPORT.BG

Стискайте палци и бъдете с нас! Най-доброто предстои!

ЧАО!!!

"В ръкавиците на Пулеви" (сезон 2), епизод 1: https://bit.ly/3zGDdR1

"В ръкавиците на Пулеви" (сезон 2), епизод 2: https://bit.ly/3KLLtFV