на живо

В Хасково са суеверни преди полуфинала на Григор (ВИДЕО)

Димитров трябва да промени стратегията си за мача с Медведев

В Хасково са суеверни преди полуфинала на Григор (ВИДЕО)

Въпреки еуфорията от историческата победа на Григор Димитров над Роджър Федерер на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ, в родния град на българина Хасково подхождат предпазливо.

Близките на Гришо са суеверни и не коментират огромния успех и достигането на полуфинал на последния за годината турнир от Големия шлем, но си пожелават той да изиграе още два мача в Ню Йорк, а в ранните часове на понеделник (9 септември) градът отново да се тресе от радост, този път заради титла. 

Словоохотлив е един от партньорите на тенис клуба, в който започва кариерата на Димитров - Дмитрий Дудко. Руснакът коментира, че българският тенисист трябва коренно да смени стратегията си преди сблъсъка с номер 5 в света - Данийл Медведев.

"Григор ще бъде фаворит в следващия мач след победата над Федерер. Публиката ще бъде на негова страна. Медведев обаче е много интересен играч. Той се амбицира, когато публиката не е на негова страна. Той ще се бори и ще вярва още по-силно, че може да постигне добър резултат. Ще бъде много интересно, защото те са двама много способни играчи, но с различни стилове", заяви той.

Снимка: Getty Images

Медведев ядоса публиката в Ню Йорк още в първите си мачове заради невъздържано поведение. След това призова привържениците да го освиркват, защото по този начин му носят повече стимул за добра игра. 

"Не знам какво ще се случи. И двамата заслужават победата. Всеки по различен начин, но и двамата са страхотни. Пожелавам си да гледаме страхотен тенис", допълни Дудко.