на живо

Владо Николов пред bTV: Нито ме е срам, нито се крия

Наистина нямам обяснение как това вещество е намерено в моята проба, каза бившият капитан на България

Владо Николов пред bTV: Нито ме е срам, нито се крия

Бившият капитан на България Владимир Николов говори пред bTV по повод положителната му допинг проба, дадена на олимпийските игри през 2012 г. в Лондон.

"В интерес на истината нямам обяснение. Наистина съжалявам, че няма какво повече да кажа. Единственото, което знам, че количеството е било супер малко, но е трябвало да бъде нула, а не е било.

Оттам нататък защо, след като 2012 г. са правени проверки и са взети проби, защо тогава не е излязло – не знам... Защо 2020-а се сещат – не знам.

Когато през 2020-а ми казаха, че пробата ми от 2012 г. не е чиста, аз по кой начин точно мога да се защитя, по кой начин мога да докажа нещо, което е станало преди 8 или 9 години?, пита бившият волейболист.

Проби се правят по време на турнира, а защо излиза 9 години по-късно – не знам. Какво да ме накажат? Имаше един имейл, че трябва да върна дипломата, че съм участвал на олимпиадата. "А" пробата е отворена 2012 г., а "Б" пробата – 2020 г.

Нито ме е срам, нито се крия, истината е, че наистина нямам обяснение как това вещество е намерено в моята проба. Странно е как през 2012 г. "А" пробата е негативна, а през 2020 "Б" пробата са положителна", чуди се Николов.