на живо

Ас от Ла Лига играл 2 години със стъкло в крака (ВИДЕО и СНИМКА)

История като за филм

 

Ас от испанската Ла Лига играл две години със стъкло в крака. Историята като от филм разказа треньорът на Атлетик Билбао - Ернесто Валверде.

Главният герой в нея е нападателят на баския тим Иняки Уилямс. Преди време ганайският национал претърпява битов инцидент, а две години по-късно разбира защо е усещал странна болка.

"Оплакваше се в последните месеци. Направиха му изследвания, премина и скенер, за да могат лекарите ни да разберат какво му е. Оказа се, че парче стъкло, голямо около 2 см, е останало в крака, след като са зашили раната му."

"Когато чух това, започнах да се смея, защото ми звучеше абсурдно, но после разбрах, че Иняки е играл футбол 2 години по този начин.", разкри Валверде.

Уилямс, чийто по-млад брат Нико също играе в Атлетик, но представя Испания, е в Топ 10 по брой мачове с екипа на Атлетик. Нападателят - юноша на клуба, има 421 двубоя от 2015 г. насам, като е записал 100 гола и 57 асистенции.

През настоящия сезон Иняки има 14 попадения и 5 асистенции в 39 мача. Той пропусна успеха с 1:0 срещу Райо Валекано днес, тъй като се подложи на операция за отстраняване на проблемното стъкло.