на живо

Отвлякоха баща му, а Абрамович му предложи да "изпрати свои хора"

Джон Оби Микел разказва в интервю за семейна драма

 

Бившият дългогодишен полузащитник на Челси и националния отбор на Нигерия Джон Оби Микел разкрива в интервю семейната драма, за която малцина знаеха.

36-годишния африканец, който приключи кариерата си през 2021 г., игра за националния отбор до 2019 г., а година по-рано бе на световното първенство в Русия. По същото време баща му беше отвлечен!

В първия мач от Мондиал 2018 Нигерия загуби от Хърватия в Калининград с 0:2. Микел игра 88 минути като титуляр. Шест дни по-късно тимът му се наложи с 2:0 над Исландия, а Микел прекара целия мач на терена. Следва дуел с Аржентина, часове преди който идва ужасната новина.

"Трябваше да играем с Аржентина и два часа преди мача телефонът ми звънна. Брат ми ми се обади, за да каже, че баща ми е отвлечен. Предстоеше да играя един от най-важните мачове в моята кариера... Не можех да изляза от стаята, не можех да кажа на никого. Бях сам половин час и мислех какво да правя. Трябваше да играем с Лионел Меси и Аржентина", разказва Оби Микел пред "Толк спорт".

Тогавашният собственик на бившия му клуб Челси - Роман Абрамович веднага му е предложил помощ. Той не разкри дали е приел руският магнат да "изпрати свои хора".

"Абрамович само ме попита: "Искаш ли да изпратя няколко хора там? Защото, ако ги изпратя, те ще спасят баща ти!" Попитах го как смята да го направи и той отговори: „Не се тревожи за това, просто ти казвам, че това е опция, мога да го направя."

В крайна сметка историята завършва с щастлив край.