на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За баскетболиста Нурикян, доброволеца Пулев, доброто сърце на Григор и магията на Фиго

bTV

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Това е поразителна история с няколко десетилетия давност, но е напълно реална. В зората на своята треньорска кариера, Папата на световните щанги Иван Абаджиев, е разпределен като треньор в Сливен. Там се натъква на един самороден талант сред децата в местното училище – той се казва Нораир Нурикян и е от арменски произход. Абаджиев пробва всячески да убеди малчугана, че е роден да бъде суперзвезда във вдигането на тежести. Малкият обаче отсича: "Аз тренирам баскетбол и ще ставам баскетболист", напук на изключително дребничката си фигура.

В крайна сметка, тази битка печели Абаджията, а впоследствие Нурикян става два пъти олимпийски шампион, печели сребро и два бронза от световни първенства, чупи многократно рекордите на планетата в своята категория.

Прочетете:

Тервел Пулев свали ръкавиците и влезе в ролята на доброволец в спешното отделение на УМБАЛ "Софиямед".

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон в полутежка категория на бокса започна с новите си задължения от днес, а от нашата статия може да разберете какви по-точно отговорности ще има в новото си амплоа Пулев.

Забавлявайте се в интернет:

Асоциацията на професионалните тенисисти днес реши да ни напомни за един благороден жест на Григор Димитров. На четвъртфиналите на силния турнир в Бризбейн през 2018 г. съперникът на българина Кайл Едмънд изкълчи глезен, а Григор светкавично прескочи мрежата и му оказа първа помощ. Изгледайте видеото в сторито на ATP и си спомнете за добрата постъпка на Димитров.

Тествайте знанията си:

Валентин Йорданов е считан за един от най-великите борци в свободния стил за всички времена. Срещу името му стоят 7 световни и 7 европейски титли.

Днес ви питаме: Колко олимпийски титли има големият български спортист?

Колко олимпийски титли има Валентин Йорданов?

Гледайте:

Днес ви препоръчваме да изгледате едно авторско интервю на нашия колега от спортната редакция на bTV Иван Боянов с легендата на световния футбол Луиш Фиго. На 23 април 2017 г. португалецът влезе в "Главната роля" на предаването "120 минути". Каза такива неща, че и днес, 3 години по-късно, думите му звучат повече от актуално:

bTV призовава: останете си вкъщи!