на живо

Бербатов: Кубрат Пулев може да шокира света и да победи Джошуа

"Като българин, искам Кобрата да победи", категоричен е бившият футболист

Lap.bg

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" Димитър Бербатов, е уверен, че Кубрат Пулев може да победи Антъни Джошуа и да стане световен боксов шампион в тежка категория.

"Като българин, искам Кобрата да победи. Той има шанс да покаже колко е добър. Знам, че устремен към победата. Все още не знаем къде ще се проведе мачът. Четох, че може да е в Хърватия или на стадиона на "Тотнъм", заяви Бербатов пред английското издание "Сън".

Кобрата е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), а поясът е притежание на британеца. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на стадиона на "Тотнъм" в Лондон на 20 юни, но срещата беше отменена заради пандемията от коронавирус. 

Все още не е ясно кога ще се проведе мачът, като промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, загатна, че може да бъде преместен в зала с по-малък капацитет, но обезателно във Великобритания.

"Знам, че Кубрат се подготвя. Гледах репортажи по телевизията в България и ще ви кажа, че изглежда много добре. Ако мачът се проведе, надявам се той да спечели. Изненадите се случват и мисля, че той ще поднесе една такава. Джошуа беше шокиран веднъж от Руис, така че аутсайдерите могат да победят. Когато дойде моментът, ако си добре подготвен, всичко е в твоите ръце", добави още Бербатов.

Бившият футболист се надява, че мачът ще се проведе на стадиона на "Тотнъм".

"Надявам се и аз да съм там и да го подкрепям!", заяви още Бербо.