на живо

Когато централните защитници вкарват по-красиви голове от нападателите (ВИДЕО)

Вижте 10 акробатични изпълнения, които ще ви оставят без думи

Основната задача на централните защитници е да не позволяват на нападателите да отбележат гол в тяхната врата. Те не се отличават с големи реализаторски способности, но когато се случи да отбележат, изпълненията им дълго се помнят.

Представяме ви 10 майсторски попадения на футболисти, които играят дълбоко в своята половина, но чиитo голове могат да претендират дори за наградата "Пушкаш".

1. Футболистът на "Реал" Мадрид Начо блесна при разгромната победа със 7:1 над "Леонеса" в турнира за Купата на Краля, а мнозина сравниха гола му с този на Зинедин Зидан от финала на Шампионската лига през 2002 година:

2. А може би Начо е най-големият фен на бившия играч на холандския "Рода" Па-Моду Ка?

3. Страничното воле на бразилеца Едмилсон със сигурност е сред най-запомнящите се попадения на световното първенство в Южна Корея и Япония през 2002 година:

4. Филип Мексес отбеляза впечатляващ гол срещу "Интер" през 2015 г., който му донесе номинация за наградата "Пушкаш":

5. Капитанът на "Реал" Мадрид Серхио Рамос е от защитниците, които се разписват редовно с глава за своя тим от статични положения. Но голът му срещу "Севиля" е по-малко различен...

6. Антон Фърдинанд определено изненада "Фулъм" с попадението си от границата на наказателното поле:

7. Гари Кейхил се раздаваше до край с екипа на "Астън Вила", а голът му срещу "Бирмингам" е поредното доказателство за това:

8. Футболистът на "Ипсуич" Томи Смит бележи срещу "КПР":

9. И един гол, който Стийв Кук едва ли ще забрави:

10. Попадението на Хави Мартинес срещу "Хановер" е едно от най-красивите, които защитникът някога е отбелязвал:

Тагове:

@