на живо

На този ден: Невъзможният гол на Роберто Карлос (ВИДЕО)

На 3 юни 1997 г. бразилецът отбелязва едно от най-впечатляващите попадения във футболната история

Преди 23 години Роберто Карлос изуми света с един от най-впечатляващите удари във футболната история.

На 3 юни 1997 г. бившият ляв бек вкарва най-известния си гол след брилянтно изпълнен пряк свободен удар за равенството 1:1 между неговата Бразилия и Франция в откриващия мач на подгряващия турнир за Мондиал 1998.

Изпълнението на Карлос озадачава вратаря на домакините Фабиен Бартез. Топката лети към аута, но ненадейно променя посоката си, облизва страничната греда и спира в мрежата.

Когато вкарва най-известния си гол, защитникът тъкмо полага основите на впечатляващата си кариера. Кара втори сезон в "Реал" Мадрид. Пристига в Испания след кратък престой в "Интер", който плаща за него 8 милиона евро на "Палмейрас". През 1995 г. това си е цяло богатство.

В Мадрид печели титла след титла. Превръща се в идол и легенда. Звездата му започва да блести ярко в испанската столица и той си извоюва място в стартовите 11 на "селесао" за световните първенства във Франция 1998, в Япония и Южна Корея 2002 и в Германия 2006.

На Мондиал 2002 помага за петата световна титла на Бразилия, която четири години по-рано се изплъзва на "кариоките" на финала във Франция срещу "петлите".

Роберто Карлос се отказва от професионалния футбол през 2015 г. след кратък престой в индийската Суперлига.