на живо

Не ядосвай Бербатов, предупреди Бернардо Силва

Новото попълнение на "Манчестър Сити" разказа за гнева на бившия си съотборник

Getty Images

Димитър Бербатов беснее и рита кошчета. Почти не можем да си представим българският нападател в такава светлина, но изглежда се е случвало поне веднъж да изпадне с такава ситуация. Поне така твърди новият футболист на "Манчестър Сити" - Бернардо Силва.

22-годишният португалец премина в английския клуб от "Монако" за сумата от 50 млн. евро, а в интервю за "Мирър" разказа интересна случка с Димитър Бербатов, с който делиха съблекалня при "монегаските" през 2015 г.

"Победихме "Гингам" в първия ми мач като титуляр за "Монако" и в последната минута можех да центрирам топката към Бербатов, а не го направих. Мисля, че той бе непокрит. Просто не го видях. Върнахме се в съблекалнята и бях много щастлив докато не дойде Бербатов. Той изрита коша за боклук и започна да ми крещи. Аз, дете на 19, с голяма фигура от световния футбол. Той се обърна към мен и ми каза, "Кой си мислиш, че си? Да не си Марадона или Зидан?", спомня си за среща от септември 2015 г. Силва.

"Там стартът за мен бе труден, но с помощта на португалските ми приятели Жоао Моутиньо и Рикардо Карвальо там беше по-лесно да обърна нещата", добави той.

Със сигурност Бербатов няма да е в такова настроение на 14 юни, когато трибуните на "Васил Левски" ще бъдат пълни, за да посрещнат звездите в отборите на българина и Луиш Фиго. Каузата е благотворителна и всички приходи от срещата ще отидат за каузите на фондациите на двамата.

Срещата може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч.