на живо

"Никога няма да бъдеш сам!". Обединени и сoлидарни срещу общия враг

Днес 183 радиостанции в 31 държави в Европа пуснаха едновременно химна на "Ливърпул"

183 радиостанции от 31 държави в Европа пуснаха едновременно песента "You'll Never Walk Alone" на Gerry & The Pacemakers в знак на обединение и солидарност в тези тежки времена, в които целият свят се бори с общ враг - коронавируса.

Инициативата бе подета от Сандер Хоогендоорн от нидерландското радио NPO 3FM във вторник. Той се свърза с други свои колеги в страната, а вдъхновяващата идея бе приета с отворени обятия от BBC Radio 1, Radio 2 и редица футболни клубове от Европа.

Песента, която е химн на английския "Ливърпул", но често може да бъде чута и по уредбите на стадионите на "Борусия" Дортмунд, "Селтик", "Дженоа", "Твенте" и АЕК, бе пусната в ефир точно в 9:45 ч. българско време.

"Всички задружно трябва да направим каквото можем, за да преодолеем тази криза. Подобни неща са далеч отвъд възможностите на една радиостанция, но обединени можем много. Точно така ми дойде идеята. Изборът ни е "Никога няма да бъде сам" и тази песен е послание към тези, които вършат невероятна работа за опазване на здравето на човешкото общество", каза инициаторът Хоогендоорф.

bTV призовава: останете си вкъщи!