на живо

Новата колекция футболни вундеркинди

От 13-годишния Карамоко Дембеле до най-младия играч с хеттрик в Примера

Всеки дебют на млад и перспективен играч се превръща в събитие в социалните мрежи, а много често първото появяване в игра изненадва дори и най-големите критици.

Представяме ви новата генерация от футболни вундеркинди, които със сигурност ще украсят поне една-две корици през 2017 г.

Започваме с 13-годишния Карамоко Дембеле

Той се появи в игра през октомври за младежкия отбор на "Селтик" до 20 г., а сравненията с Лионел Меси не закъсняха. Младият нападател компенсира ниския си ръст с голяма доза талант и пълен арсенал от футболни умения.

Лион Бейли (ляво крило, "Генк")

Роденият в Ямайка футболист вече отказа оферта от "Челси" през лятото. 19-годишният Бейли може да играе еднакво добре на няколко позиции, а специалистите не отричат големия му потенциал.

Израснал покрай Тибо Куртоа и Кевин Де Бройне, той определено разполага с необходимите качества да се превърне в играч от световна класа.

Братът близнак на Франк де Бур - Роналд, определя Леон като "изключително бърз и комбинативен футболист, който притежава завидна техника".

Маурисио Лемос (централен защитник, "Лас Палмас")

След като "Барселона" показа апетити към Лемос, от "Лас Палмас" се полакомиха и поискаха да влезе в сила освобождаващата клауза в договора му, която е в размер на 30 млн. евро.

Скаутите на каталунците следят изявите на Маурисио още от появяването му в игра за националния отбор на Уругвай до 20 години, а след преминаването му от "Рубин" Казан в "Лас Палмас", "Барса" реши, че го иска.

"Евертън" също проявяваше интерес към качествата на 20-годишния бранител, който през лятото бе гласен за заместник на Джон Стоунс, но до финални преговори така и не се стигна.

Няма да е изненада, ако още през януари Лемос смени клубната си принадлежност.

Антонио Санабрия (нападател, "Реал" Бетис)

Той е още на 20 години, но при пристоя си под наем в "Спортинг" Хихон головата му сметка стигна двуцифрен резултат.

Санабрия, който e играл и в "Рома", е най-младият футболист, отбелязал хеттрик в испанската Примера дивисион. Той стори това на 19 години и 277 дни.

Показаното от него през втората част на сезон 2015/16 убеди "Реал" Бетис да извади 7,5 млн. евро. и тъй като "Рома" държеше 50% от правата му, "вълците" също получиха сериозни постъпления в клубната си каса.

На по-ранна възраст Антонио е играл за Б-отбора на "Барселона".

Амаду Диавара (централен полузащитник, "Наполи")

През 2014 г. "Болоня" забелязва качествата на 19-годишния футболист, докато той се подвизава по терените на Сан Марино и го привлича за сумата от 420 хил. паунда.

През сезон 2015/16 Диавара играе в 34 мача за италианския отбор и си печели репутацията на сериозен футболист. Специалистите пък започват да сравняват стила му на игра с този на Н'Голо Канте.

Въпреки интереса от страна на клубове като "Челси", "Астън Вила" и "Уест Хем", Амаду преминава в "Наполи", но все още не е направил официалния си дебют за тима от Неапол.

Виктор Осимхен (нападател, "Волфсбург")

Той е продукт на специализирана нигерийска академия за нападатели. Всички му предвиждат бляскаво бъдеще, след като отбеляза 10 гола в 7 мача за младежкия национален отбор до 17 години по време на световното първенство през октомври 2015 г.

Виктор може да застрашава вратата на противника с уменията си както във въздуха, така и пред голлинията.

17-годишният талант е следен от редица европейски клубове, сред които "Арсенал" и "Тотнъм".

Разпоредбите на ФИФА не му позволиха да подпише професионален договор преди да навърши пълнолетие, но той официално ще бъде футболист на "Волфсбург" от 1-ви януари 2017 г. - точно три дни след 18-я си рожден ден.

Каспер Долберг (нападател, "Аякс")

Когато същият скаут, открил играчи като Златан Ибрахимович, Кристиан Ериксен и Виктор Фишер те забележи, пътят ти вече е предначертан.

Долберг започва футболния си път в датската Суперлига с отбора на "Силкебор ИФ", но на 17-годишна възраст попада в полезрението на холандския гранд "Аякс".

От началото на сезона нападателят е отбелязал 4 гола в 7 мача, а може да се похвали и с попадение в Лига Европа.

Тагове:

футбол