на живо

Кобрата: Светът има нужда от шампион като мен (ВИДЕО)

В събота ще видите един различен Кубрат Пулев, категоричен е българският боксьор

Screenshot/Youtube

Светът има нужда от нов световен шампион като мен! Това заяви Кубрат Пулев в първото си интервю на британска земя след излизането на отрицателния му тест за COVID-19 и изтичането на 24-часовата изолация.

Кобрата е в Лондон от събота вечер, като продължава в хотела подготовката си за мача срещу Антъни Джошуа на 12 декември. Българинът ще се боксира за световните титли на британеца през 1000 зрители в зала "Уембли".

Снимка: Facebook

"Винаги съм щастлив, а след победата ще съм много, много щастлив.", са първите думи на Пулев.

"Този мач не е само за мен. Не е само бокс. Това е битка за целия български бокс. Нито един българин не е бил световен шампион в тежка категория, затова ще бъде много добре за мен и за целия български народ.", категоричен е той.

Мачът между Кобрата и Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на "Тотнъм", но бе отлаган няколко пъти заради пандемията от коронавирус.

Снимка: Getty Images

"Ако трябва да съм честен, не беше лесно за нас. Винаги трябва да сме внимателни. Такава е ситуацията и ние трябва да работим с нея. Не е лесно, но направихме добри тренировки. Тук сме затворени, но битката си е битка и съм щастлив, че мога да се боксирам в тази не толкова добра ситуация."

За първи път Кобрата се боксира за световната титла срещу Владимир Кличко в Хамбург през 2014 г. Тогава българинът бе нокаутиран. Той твърди, че си е взел поуките и срещу Джошуа ще видим един различен Кубрат Пулев.

"Аз ще бъда напълно различен (в сравнение с мача с Кличко). Имам повече опит, ще бъда нов Кубрат Пулев."

"Това беше мечта на моя баща, затова с брат ми сме тук. Той искаше да има момчета и те да са боксови шампиони. Сега това е факт. Той ни гледа отгоре и съм щастлив, че и той ще е щастлив, и ще спечели с мен в събота".

Снимка: Facebook

През последните месеци усилено се говори за обединителен британски мач за всички пояси в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. За да се състои той обаче Джошуа първо трябва да победи Кобрата. "Не мисля, че двубоят му с Фюри ще се състои, защото аз ще спечеля в събота.", убеден е българският боец.

"Видяхме доста грешки от Антъни и слабости, от които ще се възползвам."

"За мен ще бъде голямо нещо (да спечеля световната титла). Няма просто да бъда щастлив, ще съм щастлив заради хората. Мисля, че светът се нуждае от нов световен шампион като мен", каза Пулев, след което отправи и финално послание към съперника си: "Аз съм новият световен шампион".