на живо

Саудитска Арабия се извини за провалената минута мълчание

"Играчите не са имали намерение да се отнесат неуважително към паметта на жертвите", пише футболната федерация на страната

Футболната федерация на Саудитска Арабия поднесе извинение на близките на загиналите при терористичните атаки в Лондон. Причината е, че играчите на националния тим на страната решиха да не запазят минута мълчание преди световната квалификация срещу Аржентина.

"Футболната федерация на Саудитска Арабия дълбоко съжалява и поднася искрените си извинения за постъпката на няколко от членовете на националния отбор на страната, които не се включиха в минутата мълчание в памет на жертвите от терористичната атака в Лондон на 3 юни. Играчите не са искали да проявят неуважение, да оскърбят паметта на жертвите или да предизвикат недоволство на семействата, приятелите, а така също и на всички пострадали при тази трагедия. Футболната федерация на Саудитска Арабия осъжда всички актове на тероризъм и екстремизъм, а така също поднася съболезнования на жертвите, правителството и народа на Обединеното кралство", се казва в изявление на федерацията.

Преди срещата дикторът на стадиона помоли двата тима да се съберат и да почетат с минута мълчание загиналите при нападенията в английската столица на 3 юни. 

Футболистите на азиатската страна обаче решиха да не се включат, което им навлече гнева на феновете по света.