на живо

Серина за Шарапова: Поговорихме, паснахме си, смяхме се

Двете тенисистки явно са заровили томахавката

Getty Images

Едно от най-свирепите съперничества в тениса явно е приключило. Сочените за големи врагове Серина Уилямс и Мария Шарапова могат да бъдат в едно помещение без да прехвърчат искри! Дори напротив! Двете се смеят и си разказват истории от миналото.

Разкритието направи самата Серина, след като в социалните мрежи се появи снимка на бившата ѝ колежка, застанала между двете сестри Уилямс. 

Кадърът е от бала в музей "Метрополитън" в Ню Йорк преди месец. И трите гранд дами на тениса получиха от специалните покани и минаха по червения килим с изключителните си тоалети. 

Запитана за мнението ѝ за Шарапова часове след появата на снимката, Серина спокойно отговори: "Имах удоволствието да я видя на бала. Тя е забавна, поговорихме, паснахме си, посмяхме се. Говорихме си за тенис. Беше много забавно и ми беше приятно".

Сестрата на Серина - Винъс, сподели, че двете са обсъждали ден преди събитието, че съжаляват, че рускинята е прекратила кариерата си през февруари 2020 г. 4 години преди това бившата номер 1 в световната ранглиста и носителка на 5 титли от Големия шлем, призна за употреба по невнимание на забраненото вещество мелдоний, заради което получи наказание да не участва в турнири 2 години. При завръщането си тя така и не успя да бъде на познатото на феновете ниво и реши да остави ракетата.

"И двете ѝ казахме, че сме си говорили за нея преди ден и че много искаме отново да е на корта. Бяхме щастливи, че се срещаме. Прегръщахме се, смяхме се, разказвахме си истории и се снимахме накрая. Въпреки, че на корта дълги години сме се изправяли една срещу друга, отношенията ни винаги са се отличавали с уважение и любов", добави Винъс. 

Шарапова и Серина бяха двете големи звезди в тениса в началото на 21-ви век. Рускинята има само 5 титли от Големия шлем, докато Уилямс все още се надява да спечели 24-ата си. И докато американката печелеше на корта, блондинката използваше умело външния си вид, за да трупа популярност и пари. 

Преди години Серина често омаловажаваше постиженията на рускинята, като подчертаваше, че тя е интересна предимно с красотата си, но не и с играта си. Шарапова пък не пропускаше да използва в "битката" своята връзка не с кого да е, а с Григор Димитров. Сред тенис средите усилено се шушукаше, че българинът е предпочел Мария, въпреки флирта със Серина. За сега тези информации не са потвърдени от нито един от своеобразния любовен триъгълник, но роденият в Хасково тенисист е в добри отношения и с двете.

Снимка: Facebook/Instagram