на живо

Изчака жена му да го напусне и подписа най-големия договор в историята на НБА

Ерик Сполстра вече е герой

Изчака жена му да го напусне и подписа най-големия договор в историята на НБА

Треньорът на Маями Хийт Ерик Сполстра е герой за голяма част от мъжкото население по света след последния си ход.

Преди няколко дни той подписа най-големия договор за треньор в историята на НБА, след като се ангажира с осемгодишен ангажимент с тима от Слънчевия щат за 120 милиона долара.

Може би тук нямаше да има нищо странно, ако той не го беше направил малко, след като се разведе със съпругата си Ники Сап.

53-годишният Сполстра и 17 години по-младата Ники бяха официално семейство от 2016-а. Имат три деца.

Бившата мажоретка има бакалавърска степен по "История на изкуствата" от университета във Флорида. Сега води собствен подкаст, който помага на жените чрез вдъхновяващи истории, има и школа за танци.

Двамата излязоха с общ пост, след като решиха да сложат край на брака си.

"И двамата сме много благодарни за връзката си и оставаме свързани чрез грижите за децата. Те са нашият общ приоритет", написаха Ерик и Ники.

След като получи документите за развод, Ерик продължи сътрудничеството с "горещите", така че Сап няма да получи нито цент от тези пари, освен средствата, които треньорът трябва да плаща под формата на издръжка на децата. Медиите отвъд Океана твърдят, че новото споразумение е било готово още през октомври, но Сполстра не е искал да прибързва.

Далеч от факта, че Сап ще пострада финансово от развода, обаче, мъжете в социалните мрежи хвалят треньора за неговия ход.