на живо

Майкъл Джордан дарява 10 милиона долара за деца

Рекордна помощ от страна на Въздушния

Reuters

Големият Майкъл Джордан реши отново да отвори сърцето си по случай своя 60-годишен рожден ден. Шесткратният шампион в НБА дари 10 милиона долара на фондацията Make-A-Wish America.

Това е най-голямото дарение, правено някога в историята на фондацията. Джордан, който в петък ще навърши 60 години, се надява, че и други хора ще последват неговия пример.

"Майкъл използва рождения си ден като възможност да влезе в историята на Make-A-Wish, което говори за качеството на неговия характер и за отдадеността да направи живота на децата с критични заболявания по-добър", споделя Лесли Мотър, който е президент и главен изпълнителен директор на фондацията.

Снимка: Reuters

Това не е първият път, в който собственикът на Шарлът Хорнетс подпомага организацията. Преди това той дарява средства през 1989 година, а от 2008 г. е обявен за посланик.

Make-A-Wish America е основана през 1980 г. във Финикс и има за цел да подпомага деца на възраст от 2.5 до 18 години, които страдат от критични заболявания. 

 

Снимка: Reuters

През годините смятаният за най-великия баскетболист за всички времена подпомага финансово различни организации и социални каузи. Към този момент състоянието на Въздушния се равнява на 1.7 милиарда долара. Той е основен представител на най-известните марки, сред които Nike, Coca-Cola и McDonald’s.

Тагове:

@