на живо

Никола Цолов ще стартира от втора редица в Австрия

Ще вземе ли точки и на "Ред Бул Ринг"?

Никола Цолов ще стартира от втора редица в Австрия
 

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 10-и в квалификацията за шестия кръг от сезона и утре ще стартира от втора редица в спринтовото състезание на пистата в Спилбърг.

Първи полпозишън във Формула 3 спечели Люк Браунинг от Хай Тех, който е втори в шампионата с време 1.20,222 мин. Никола остана на 0,345 секунди от него в последната си бърза обиколка.

Припомняме, че през 2022 г. нашият талант стана шампион в испанската Формула 4. Младокът отново доказа способностите си на пистата в Барселона преди по-малко от седмица. Осемте получени точки са второто му най-добро постижение през сезона, след като заслужи 10 за победата с над 4 секунди преднина на спринта в Монако.

След заетото шесто място на добре познатата писта в Испания, 17-годишният Цолов ще започне първото състезание за уикенда в Австрия от трета позиция.

Представянето в квалификацията го постави десети за състезанието в неделя и му гарантира третото място на по-кратката надпревара в събота. Това се дължи на принципа на преобръщането на местата на първите 12 състезатели.

Въпреки че взе точки в едва 3 състезания през 2024 г., в средата на сезона нашият бе отличен за неочаквано постижение. Състезателят ни заема 12-а позиция в общото класираме, но е бил водач в най-много обиколки - 38.

Уикендът във Формула 3 донесе и друга изненада. Люк Браунинг от Великобритания зае челната позиция в квалификация за пръв път в кариерата си.

22-годишният представител на Хай Тех е втори в класирането, а победа в неделя ще го изстреля до първото място над Леонардо Форнароли.

Автор: Самуил Петров