на живо

Братската любов преди победата (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Джони Браунлий и брат му разчувстваха интернет пространството след триатлона в Мексико

Драматичен завършек предложи последният кръг от Световните серии по триатлон. Братята Джони и Алистър Браунлий успяха да разчувстват не само феновете на спорта, но и милиони сърца по целия свят. 

Двамата са едни от най-добрите състезатели в тежката дисциплина, включваща плуване, колоездене и бягане. Джони се класира на второ място на финала в Косумел, Мексико.

Ако беше спечелил надпреварата, той имаше възможност да оглави генералното класиране, докато по-големият му брат му Алистър бе изгубил шансовете си отдавна.

Джони бе много близо до триумфа в състезанието, водейки убедително до последния километър от 10-километровото бягане. След това обаче жегата и изтощението си казаха думата и той започна да залита и да се клатушка из цялата писта. 

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Рио Хенри Шуман (Южна Африка) изпревари видимо изнемогващия състезател, за да спечели надпреварата.

Алистър (големият брат на Джони), който се бе настанил удобно на третата позиция, незабавно се притече на помощ. Прегърна го през рамо и буквално го пренесе през последните метри до финала.

Алистър осигури второто място на малкото си братче, избутвайки го от другата страна на линията. След като финишира, Джони се строполи на земята. Незабавно му бе оказана медицинска помощ, която според брат му е била и животоспасяваща. 

"Ако беше припаднал преди финалната линия и нямаше медицинска подкрепа, можеше да е много опасно. Реагирах инстинктивно, но щях да го направя за когото и да е", каза Алистър след състезанието. 

Историята за братската любов и подкрепа заля интернет пространството и бе разпространена от множеството потребители във всички социални мрежи.