на живо

5 причини да не си купите Nintendo Switch версията на Mortal Kombat 1 (ВИДЕО)

Да играеш онлайн тази версия се превърна в истински кошмар

Mortal Kombat 1 излезе за Xbox Series S/X, PlayStation 5, PC и Nintendo Switch. Играта като цяло е добре приета, със добри графики, подобрения с геймплей и добър саундтрак.

В продължение на години NetherRealm Studios използва силно модифицирана версия на Unreal Engine 3, за да създаде своите игри Injustice и Mortal Kombat.

Mortal Kombat 1 е първият Mortal Kombat, който използва Unreal Engine 4, което позволява много по-големи детайли в сравнение с Mortal Kombat 11 (2019).

Въпреки това, няма да намерите нищо подобно във версията за Nintendo Switch.

IGN направи страхотно сравнение на графиките.

Това е Mortal Kombat. Така че очаквайте доста кръв.

Вместо стрийминг на играта чрез клауд система, Mortal Kombat 1 е директен порт, използващ ограничения хардуер на Switch.

Като резултат от този ограничен хардуер има неща като:

1. Общото качество на текстурите е по-ниско e по-замъглено. Това е най-забележимо при героите, където детайли като мускули, кожа, дрехи, и коса изглеждат по-скоро като пластмаса.

2. Ефекти като огън, мълния и кръв са по-статични.

3. Лицевата анимация като цяло е калпава. Освен че не е същото качество като другите версии, героите не мърдат устата си, когато говорят в някои сцени.

4. Осветителната система е много по-проста, привличайки внимание към нискокачествените текстури.

5. Сюжетните сцени са взети директно от другите портове на Mortal Kombat 1, създавайки дисонанс между историята и геймплея.

Разбираемо е, че визуализациите на играта ще бъдат по-малко впечатляващи, като се има предвид, че Switch използва по-слаб хардуер. Проблемите обаче не свършват.

Освен че изглежда по-зле, Mortal Kombat 1 на Nintendo Switch е осеян с технически проблеми и лоша оптимизация. Играта отнема минути да се зареди, има случайни забавяния по време на игра и моделите понякога не работят правилно.

Като резултат, играейки онлайн, е кошмар.

Със споменатото графично качество, версията на Mortal Kombat 1 за Switch е обективно, най-лошата версия на играта.