на живо

Коя игра скандализира с полово неутрална опция? (ВИДЕО)

Решението на компанията да постави полово неутрална опция предизвика истински бунт сред геймърите

 

Знаете ли какво е Starfield?

Starfield е наскоро пусната екшън ролева игра, разработена от Bethesda Game Studios. Bethesda Game Studios са най-известни с поредицата The Elder Scrolls и са отговорни за съживяването на Fallout франчайза. Техният издателски клон, Bethesda Softworks, е отговорен за рестартирането на Wolfenstein и Doom.

Starfield е първата нова интелектуална собственост разработена от Bethesda. Последният път, когато те са стартирали нова собственост датира от преди 25 години. А също така е дебютът на новата версия на Creation Engine, официалният гейминг софтуер на Bethesda.

Играчите могат да създадат своя герой и да се отправят на приключение през Млечния Път, изследвайки странни и враждебни светове, и ще срещат интересни хора по пътя. Типични неща за Bethesda.

Bethesda Game Studios пък винаги са позволявали на играчите да играят, както пожелаят, спрямо геймплей и създаване не герои.

Освен това, тази игра позволява да персонализирате почти всеки аспект от външния вид на героя ви, включително местоименията им. Има дори полово неутрална опция.

Истината е, че много хора не харесаха това.

Туит от Хасан Пайкер:

"Този странен британец, който губи ума си при избора на местоимения в Starfield, е перфектната демонстрация за това защо трябва да върнем лоботомиите."