на живо

Световната купа по художествена гимнастика пряко по bTV (ВИДЕО)

След боксовото зрелище на Кубрат и Тервел Пулеви, е ред на най-добрите ни грации

Световната купа по художествена гимнастика пряко по bTV (ВИДЕО)

След боксовото зрелище на 30 март, в което Кубрат Пулев и Тервел Пулев записаха нови победи на професионалния ринг, ще ви покажем в каналите на bTV Media Group още едно голямо спортно събитие, на което София е домакин тази пролет.

След по-малко от две седмици - на 14 април, по bTV, RING и онлайн на btvsport.bg ще може да гледате пряко финалите на Световната купа по художествена гимнастика.

Надпреварата в "Арена София" започва на 12 април.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и женският ни ансамбъл.

"Силно сме развълнувани, че ще съберем в София световния елит. Очаквам много силна надпревара. От това, което видяхме в Гърция, младите, които идват отдолу, не отстъпват по нищо на вече утвърдените гимнастички", коментира вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще спорят за отличията в София.

Специален гост на Световната купа ще бъде президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

"Единствено световната шампионка Дария Варфоломеев от Германия и Китай при ансамблите няма да дойдат за състезанието. Световната купа в София ще бъде една добра стъпка към олимпийските игри в Париж. И този път ще има томбола с награди за публиката", допълни Владинова.

"Ансамбълът тренира изключително усърдно и мотивирано! Надявам се да се представят достойно преди олимпийските игри", допълни Весела Димитрова.