на живо

Българин в опит да покори световния връх в Бразилия (ВИДЕО)

Денис Димитров ще участва на световните финали по Street Style Football в Салвадор

Остават по-малко от 5 дни до началото на едно от най-бляскавите и атрактивни спортни събития за 2014 година. В края на седмицата митичният бразилски град Салвадор ще приеме световните финали по Street Style Football. Неповторимата надпревара се завръща в южноамериканската държава, след като през 2008 година Сао Пауло бе нейн домакин.

В близост до страхотните плажове по североизточното крайбрежие, повече от 40 национални шампиона ще се борят за титлата, а към уникалността на събитието ще допринесе и женски турнир, в който ще участват осем момичета. Под жарките лъчи на лятното слънце конкуренцията, както винаги, се очертава да бъде изключително силна.

Сред майсторите на уникалните движения ще бъде и най-добрият роден представител – Денис Димитров. Той ще дебютира на световни финали, но въпреки това е напълно готов да срещне големите фаворити и дори да ги победи.

Четири бивши звезди на уличния стил ще трябва да определят победителите в директните сблъсъци, а на финалите към съдиите ще се присъедини и пазен в строга тайна световноизвестен футболист. Петимата ще оценяват цялостното представяне на атлетите на база креативност, контрол и стил.

Денис вече прави сметки и планове за евентуалните си съперници в груповата фаза, която стартира в събота, а решителните срещи по пътя към трофея са ден по-късно. Салвадор е готов да бъде превзет от феноменални изпълнения, неподчинени на законите на физиката. Шоуто е гарантирано, а ние се надяваме, че една от главните роли в него ще изпълнява звездата на родния стрийт стайл.

Всичко най-интересно за тунира ще може да научите на сайта btvnews.bg, както и в спортните емисии на bTV.