на живо

Безмилостен "Байерн" гази на старта в Бундеслигата

Баварците разбиха "Шалке" с 8:0

Getty Images

Нов сезон, същият "Байерн"! Баварският колос стартира защитата на титлата си в Бундеслигата с разгром - 8:0 като домакин на "Шалке".

Така "Байерн", който спечели исторически втори требъл в своята история през миналия сезон, отново отбеляза 8 гола - малко повече от месец, след като направи за смях "Барселона" в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Тази вечер "Байерн" водеше с 3:0 на почивката. Серж Гнабри откри резултата в 4', Леон Горецка удвои в 19', а Роберт Левандовски се разписа от дузпа в 31'. Головото шоу продължи и през втората част. Гнабри оформи своя хеттрик с попадения в 47' и 59', преди Томас Мюлер да покачи на 6:0 в 69'.

В 71' Лерой Сане, който имаше две асистенции до този момент, ознаменува дебюта си с гол. Последното попадение в мача бе дело на влезлия като резерва Джамел Мусиала. 17-годишният англичанин бе точен в 81' след хубав пробив.

По този начин намиращият се в криза тим на "Шалке" също започна кампанията както завърши предишната. "Кралскосините" удължиха серията си без победа в Бундеслигата на 17 мача.