на живо

Илиан Илиев: Футболистите ме питаха къде ще играем (ВИДЕО)

Обстановката в Бояна е изолирана и това е добре, отчете селекционерът

Илиан Илиев: Футболистите ме питаха къде ще играем (ВИДЕО)

Ако два-три дни преди мача футболистите ме питат къде ще играем, значи ситуацията не е добра. Това заяви новият селекционер на националния отбор Илиан Илиев преди добилия скандална слава мач с Унгария в четвъртък.

"От първия ден се стараехме да се абстрахирахме от ситуацията със стадиона, тренираха добре момчетата. В неприятна ситуация сме като представяне и резултати. Унгарците са добър отбор, обиграни са. Да, щеше да е добре да има фенове, да ни помогна. Предстои да играем срещу двата най-добри отбора в групата. Обстановката в Бояна беше изолирана, това е добре", коментира треньорът на Черно море.

"Както казах и при представянето ми, играл съм за националния отбор, сега трябва да опитам да помогна в тази ситуация. Надявам се да успея да го направя. Промени? Отборът трябва да добие повече самочувствие, което му липсваше в предишните мачове. За два-три дни е трудно. Предвиждаме леки промени в системата, имаме добри, талантливи играчи, но трябва да имаме увереност. Когато нямаш увереност, показваш трудно уменията си."

"Унгария не е само Доминик Собослай, те имат и други добри играчи. Знаем, че имаха проблеми с контузени. Ако излезем и мислим само за Собослай, ще имаме проблем. Унгария е опитен отбор и има качествени футболисти, няма да се фокусираме само върху един играч. Не е приятна ситуацията - няма треньор в света, който да иска отборът му да играе без подкрепата на феновете. Надявам се футболистите ми да защитят честта на България и да излезем достойно от този мач", коментира още Илиев.