на живо

Шампиони под карантина: Бокс с тоалетна хартия и игри на FIFA със семейство Далаклиеви (ВИДЕО)

Последният ни световен шампион е баща за пример

Шампиони под карантина: Бокс с тоалетна хартия и игри на FIFA със семейство Далаклиеви (ВИДЕО)

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ви срещаме с Детелин Далаклиев.

Лицеви опори, няколко въздушни удара с боксови ръкавици, урок по бокс, мачове на играта FIFA. Най-вече: време, прекарано със семейството. Такова е ежедневието в извънредната ситуация на последния ни световен шампион при мъжете - Детелин Далаклиев.

В Плевен златният медалист от първенството в Милано през 2009 г. се наслаждава на семейна идилия. От видеата се вижда, че бившият боксьор е в отлична форма и продължава да раздава силни крошета. Този път обаче неговите мишени са една идея по-преодолими: рулата с тоалетна хартия. И те са на земята след бързата комбинация на Далаклиев.

Изглежда, че двете деца на световния шампион – Ная и Детелин-младши, също имат изявен интерес към спорта и той им се отдава. 7-годишният Детелин следи зорко всеки удар, който неговият баща му показва. Скоро след това става ясно, че българският бокс е в добри ръкавици и фамилията Далаклиев може би отново ще носи медали на страната ни.

Докато синът уверено върви по пътя на своя баща, 10-годишната Ная прави шпагат с лекота, тренирайки усилено, за да стане един ден новото златно момиче на художествената ни гимнастика.

След като усвоява наученото, Детелин-младши показва и добри футболни умения, дриблирайки умело между домашния любимец на семейството – кучето Оскар. Името не е избрано случайно – кръстено е на легендарния боксьор Оскар Де Ла Оя.

За финал, последният ни световен шампион пробва да победи 7-годишния си син на футбол, макар и… виртуален. В играта FIFA обаче ролите се обръщат, а уроците преподава Далаклиев-младши.

"Призовавам всички да останете вкъщи. Бъдете дисциплинирани като нас, спортистите. Аз останах вкъщи, останете и Вие. Никога не се предавайте!", споделя бившият боксьор.

bTV призовава: останете си вкъщи!