на живо

Шампиони под карантина: С Гинка към олимпийската квота (ВИДЕО)

Боксьорката Станимира Петрова тренира разнообразно и вкъщи

bTV

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ще проверим как тренира вкъщи първата световна шампионка на България по бокс – Станимира Петрова.

След като беше под 14-дневна карантина заради участието си на европейската олимпийска квалификация в Лондон, българската боксьорка започва да свиква с извънредното положение.

В английската столица тя не успя да излезе на ринга и да се включи в битката за олимпийска квота, след като турнирът беше преждевременно прекратен заради пандемията.

Снимка: bTV

Сега Станимира Петрова спазва указанията и ѝ се налага да тренира у дома. Освен традиционните упражнения, които навярно огромна част от боксьорите в световен мащаб изпълняват, когато не разполагат с боксова круша, първата ни световна шампионка в този спорт търси разнообразието.

И го намира, задействайки своя план "Б“. Така на бял свят се появява Гинка – по думите на Станимира "много приятно момиче“. Боксьорката веднага ни запознава с новия си спаринг-партньор.

Снимка: bTV

Изглежда, че и това се оказва недостатъчно за боксовата фурия. Тя уплътнява тренировките си с... тоалетна хартия, подобно на други шампиони под карантина. Рулата трудно понасят ударите на златната медалистка от световното първенство през 2014 г., а за финал Петрова ни напомня, че не е загубила и уменията си от първия спорт, с който се е занимавала – таекуондо.

Снимка: bTV

Родната стихия между въжетата чака с нетърпение момента, в който отново ще се завърне на ринга в преследване на олимпийската квота, а дотогава призовава: "Бъдете позитивни, вярвайте, че всичко скоро ще приключи и останете вкъщи!".

bTV също призовава: останете си вкъщи!