на живо

Шампиони под карантина: Сестри Стоеви и най-добрият приятел на човека

Габриела, Стефани и Бък формират страхотна група за тренировки

Шампиони под карантина: Сестри Стоеви и най-добрият приятел на човека

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ще ви срещнем с европейските шампионки по бадминтон – Габриела и Стефани Стоеви и техния неизменен помощник Бък.

Снимка: Instagram

Навярно всеки спортист има свой талисман или ритуал, който извършва преди важно състезание. За едни това е стъпването на терена първо с ляв или десен крак, носенето на малко бижу или спазването на точен определен ред на бутилките с вода. За двете най-добри български бадминтонистки това, което им дава сили в труден момент, е техният домашен любимец – Бък.

Лабрадорът - "най-добър приятел на човека", е неизменна част от тандема на сестри Стоеви. Само преди няколко месеца тренировките в зала на Габриела и Стефани нямаха нищо общо с това, което представляват към момента. Но едно е сигурно - сега забавлението е в пъти по-голямо.

Извънредното положение заради пандемията от коронавирус не остави други възможности за двете момичета, освен да провеждат своите занимания вкъщи. При това – индивидуално, тъй като пространството е ограничено. Или... почти индивидуално.

Снимка: Instagram

Поддържането на форма се превръща в нещо интересно, нестандартно и със сигурност не е скучно. Това, разбира се, се случва с любезното съдействие на Бък.

Понякога той е наблизо и просто наблюдава с интерес заниманията. А кучешкият му лай сигнализира, ако упражнението не е направено правилно или има нужда от повече повторения.

Тренировката е била кратка? Спокойно! Лабрадорът веднага ще донесе перца, за да предупреди, че тази грешка трябва да бъде поправена.

Снимка: Instagram

Но и многото перца също са проблем – тогава Бък ги крие! Все пак да не забравяме кой командва вкъщи! По този начин не оставя вариант на сестри Стоеви освен да продължат да тренират... с тоалетна хартия.

Силният тандем, който понастоящем е на 15-а позиция в световната ранглиста, продължава своята битка за квота за Олимпийските игри през 2021 година. Затова и тренировките трябва да продължат. Поне докато лабрадорът Бък не е на друго мнение:

"Здравейте, ние сме сестри Стоеви. Независимо от създалата се ситуация, искаме да призовем всички да останете по домовете си, за да предпазим близките си хора. А ние ще продължаваме нашата подготовка, дори и в домашни условия"

bTV призовава: останете си вкъщи!