на живо

Шампиони под карантина: Даниел Александров тренира... с бебе, куче и под зоркия поглед на жена си (ВИДЕО)

Борецът поддържа форма и в условията на извънредно положение

Шампиони под карантина: Даниел Александров тренира... с бебе, куче и под зоркия поглед на жена си (ВИДЕО)

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ви срещаме с Даниел Александров.

С бебе, куче и под зоркия поглед на жена си. Така тренира сребърният медалист от европейското първенство по борба в Рим Даниел Александров. Националът в класическия стил не спира да поддържа форма в условията на извънредно положение заради разпространението на коронавируса в България.

Снимка: bTV

Скейтърът, както го наричат приятелите му, загрява с обиколки около семейната къща в София. Компания в кросовете му прави 3-годишният Ричи, порода Джак Ръсел Териер, а с хронометър и бебе в ръце, на финалната права го очакват съпругата му Джанан и 3-месечната им дъщеричка Адел.

"Разнообразявам тренировките. Работя с ластици, като всеки ден измислям нещо ново. Жена ми и дъщеря ми много ми помагат. Засичат ми време и ме стимулират", казва 28-годишният борец.

Снимка: bTV

Съпругата му Джанан Манолова също е дългогодишна състезателка по борба. В кариерата си има 7 медала от световни и европейски първенства във всички възрастови групи.

Снимка: bTV

В началото на годината двамата с Даниел станаха родители за първи път.

"Стоим си вкъщи с Джани и малката Адел. Гледаме да се храним добре. Грижим се един за друг. Светът ни е изправен пред голямо изпитание, но вярвам, че ще се справим заедно", споделя Александров.

bTV призовава: останете си вкъщи!