на живо

Ивет Горанова пред bTV: Деля първото място с всички класирани спортисти! (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка е Спортист на годината

Ивет Горанова пред bTV: Деля първото място с всички класирани спортисти! (ВИДЕО)

За първи път в историята каратистка е Спортист на годината в България. Ивет Горанова беше избрана за номер 1 след олимпийското злато в Токио и бронзовия медал на световното първенство по карате. Втора в класацията е боксьорката и също олимпийска шампионка Стойка Кръстева, а трета е сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова.

"Едно огромно благодаря на всички, които гласуваха за Спортист на годината. Тази година беше силна за българския спорт. Поздравявам всички спортисти, които горят в професионализъм и амбиция за победи. Благодаря за признанието. За мен е чест да бъда Спортист номер 1 на България. Искам да кажа, че деля първото място с всички класирани спортисти. Всеки един от нас постигна много през тази година. Пожелавам им много здраве и успехи. И на зрителите на bTV весели празници.", каза Горанова в специално видеообръщение за bTV.

Снимка: Lap.bg

Горанова изпревари втората в класацията Стойка Кръстева с минимална преднина. Боксьорката събра само 24 точки по-малко. Топ 5 допълват други три медалистки от Токио: Антоанета Костадинова, Тайбе Юсеин и Евелина Николова. В класирането следват Карлос Насар, Йосиф Миладинов, Биляна Дудова, Боряна Калейн и Христо Христов.

А нашето специално празнично шампионско видео с послания от всички главни действащи лица за България от олимпийските игри в Токио и останалите спортни герои на страната ни, гледайте в полунощ на 31 декември само по bTV!