на живо

Шампиони под карантина: Радослав Панталеев като Фюри по пътя към Токио 2021 (ВИДЕО)

Последният ни медалист от световно първенство по бокс смята отлагането на Игрите за правилно решение

Шампиони под карантина: Радослав Панталеев като Фюри по пътя към Токио 2021 (ВИДЕО)

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ви срещаме с боксьора Радослав Пандалеев.

Долна Митрополия - място, най-често свързвано с Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", където се подготвят бъдещите български авиатори. Именно там провежда тренировките си и последният ни медалист от световно първенство по бокс – Радослав Панталеев. При липсата на други условия заради пандемията от коронавирус, той е принуден да тренира с наличното у дома.

Панталеев е под 14-дневна карантина, тъй като се върна наскоро от европейската олимпийска квалификация в Лондон. Надпреварата бе отложена след третия състезателен ден, а квотите за Токио така и не бяха разпределени. Нещо повече: Радослав дори не успя да се качи на ринга, защото по програма първата му среща в категория до 91 кг щеше да се проведе на следващия ден.

Сега, амбициран да подпечата мястото си на най-големия спортен форум, бронзовият медалист от световното първенство в Екатеринбург през 2019 г. използва времето в изолация, за да поддържа форма.

Освен традиционната част от подготовката - скачане на въже, Панталеев прави лицеви опори на тревата, като дори силният кучешки лай не може да го разконцентрира.

Подобно на един от най-известните боксьори при професионалистите - Тайсън Фюри, който се готвеше за връщането си на ринга, бягайки с дърво на гръб, Панталеев използва греда като допълнителна тежест, за да прави по-натоварващи клекове.

 
 
 
View this post on Instagram

Up hill this morning on a freezing cold run, -2 @mtkglobal @ringtv @appliednutrition.uk @isaaclowe6

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Боксьорът ни смята отлагането на Игрите в Токио с една година за правилно решение.

"На мен първоначално не ми се вярваше, че ще се стигне дотам, но когато прекратиха квалификациите в Лондон и ни поставиха под карантина за две седмици, осъзнах, че нещата са наистина сериозни. Сигурно доста спортисти са разочаровани, както и аз, до известна степен. Настройката сега трябва да бъде насочена за догодина. В крайна сметка най-важно е здравето на хората и на спортистите. Пожелавам на цяла България това да премине колкото се може по-бързо."

Докато се нормализира обстановката, Панталеев продължава да тренира здраво в Долна Митрополия, а целта остава същата – участие на олимпийските игри в Токио.

bTV призовава: останете си вкъщи!