на живо

Глупост коства над 130 хил. евро на тенисист за година (ВИДЕО)

Юго Гастон бе наказан сурово заради постъпката си

Следващите месеци няма да са леки за Юго Гастон от финансово естество. Френският тенисист се отличи с неспортсменска проява, която му коства цялата годишна заплата от наградни фондове.

По-рано този месец той отпадна още от във втория кръг на Мастърс турнира в Мадрид. Французинът загуби от хърватина Борна Чорич с 3:6, 3:6, но се опита да хитрува в първия сет и сътвори глупост, когато губеше с 3:5. Тогава 108-ият в света хвърли умишлено топка от джоба си на корта в опит съдията да спре играта и разиграването да бъде повторено при сервис на Чориш. В този момент последният имаше възможност да затвори сета в своя полза. 

Снимка: Reuters

Седмици по-късно стана ясно, че Гастон е наказан с 133 000 евро. Оказа се, че глобата на французина е по-голяма от парите, които трябва да заработи за целия сезон, като се равняват на 114 200 евро. Това не първата подобна проява за 22-годишния тенисист в неговата кариера, като до този момент се е разминавал само с предупреждение.

Снимка: Reuters

От началото на сезона Гастон има 2 победи и 5 загуби, а за него предстои участие на „Ролан Гарос, който ще се състои от 28 май до 11 юни. В Париж той ще участва с „уайлд кард“.