на живо

Новак Джокович: Мачът не е уговорен, а това след него (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Наричам го моят български брат, щастлив е сърбинът

 

Григор Димитров и Новак Джокович ще отговарят на журналистически въпроси. В 14:00 ч. започва съвместната им пресконференция в хотел "Хилтън".

"Винаги сме помагали за всичко което можем, винаги съм бил на заден план, не съм искал да покажа какво правим, мисля че сега е времето", започна Димитров.

"Вече толкова години съм в тура и искам да покажа нещо повече от себе си. Искам да помагам на деца в неравностойно положение, имаме различни проекти за децата, това винаги ми е било присърце, още от малък.

Снимка: bTV

Новак също има фондация, спомням си преди години говорих с жена му, тя ми каза: "Ако искаш да направиш, покажи точно какво искаш". Поводът е много добър в момента, особено, когато двамата се събрахме. Давам една голяма част от себе си точно за това нещо. Давам част от опита си, това, което съм научил през годините, за да е по-лесно за малките и се надявам това да е началото на една много силна кауза", каза Григор.

"За втори път съм в България, последният път беше през 2012 г. Драго ми е, че мога да помогна на каузата на Григор!", не пести комплименти и Ноле. "В България съм и това е точно мястото, на което искам да бъда", каза още сърбинът.

"Ние сме приятели, преди 3 години той дойде на "Адрия Тур" в Белград и аз му обещах да дойда един ден да играя в София.

Радвам се мога да помогна на неговата фондация и инициативите им. Изпитвам задоволство и позитивна енергия от идването ми в България. Има ли нещо по-специално в отношенията му с Григор? (смее се) "Играли сме много пъти на турнири, езиците ни се сходни и се разбираме отлично.

 

Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Наричам го моят български брат. Играли се в Сърбия, много се радвам, че сега ще играем в София за благотворителните инициативи на Григор", допълни Новак.

Демонстративното шоу тази вечер ще събере средства за Фондация „Григор Димитров“, която помага на деца в неравностойно положение.

Гришо и Ноле имат общо 13 официални срещи помежду си, като първата ни ракета има една-единствена победа, дошла на Мастърса в Мадрид през 2013.

Снимка: Lap.bg

Последният им двубой бе в края на миналата година, когато Ноле се наложи чисто над Димитров във финала на Мастърса в Париж.

Снимка: Lap.bg

"Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация. Не подкрепям само България и тенис, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добър тенис, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам традиционна българска музика по време на мача – „Луда по тебе, ще си остана… на, на, на…", запя сърбинът.

"Григор Димитров има още много тенис. Познаваме се от много години. Много играчи са правили история в спорта, в който има много конкуренция. Трябва да бъде адаптивен през цялото време. Тялото страда много, когато сменяш настилката на корта, закрити и открити, часовата зона и др.

 

Нивото ни трябва да бъде много добро възможно най-дълго време. Наистина трябва да бъдеш обсебен с това, което правиш. В индивидуалния спорт няма кой да те замени. Тенисът е красив спорт, в който имаш много предизвикателства като млади тенисисти, млади „вълци“, които да те изместят“, заяви сърбинът.

"Мачът не е уреден. Уредено е това, което ще се случи след него. Който победи ще се радва, другият ще плаща", сподели с усмивка Новак Джокович.

Снимка: Lap.bg