на живо

Епизод 5: Братя Пулеви в града на изкушенията (ВИДЕО+СНИМКИ)

В ръкавиците на Пулеви: Как Кубрат и Тервел прекараха единствения си почивен ден преди галата?

 

Остават броени дни до гала-вечерта с участието на Кубрат Пулев и Тервел Пулев на 15-и декември в прочутата зала за бойни спортове "Хангара" в Коста Меса, щата Калифорния.

На 15-и декември (петък), от 5:00 часа сутринта българско време, пряко по телевизия bTV и онлайн на сайта www.btvsport.bg, ще ви направим свидетели на битките на братя Пулеви, които може да проследите НА ЖИВО, напълно безплатно.

В полутежка категория, бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 Тервел Пулев се боксира срещу американеца Дионардо Майнър (7 победи, с 2 нокаута), чиято визитка дълбоко заблуждава, че е неопитен и лесен за преодоляване съперник.

Майнър е изключително здрав физически, никога не е бил свалян с нокаут в кариерата си, малко по-нисък е от Тервел - 188 см, но е по-млад от него - на 34 години.

В кулминацията на гала-вечерта тук, отвъд океана, Кубрат Пулев се изправя срещу поляка със скандално минало, но безспорни качества и потенциал в тежка категория - Андржей Вавржик.

 

Полякът има 34 успеха на професионалния ринг, като 20 от тях е постигнал с нокаут.

Само два пъти в цялата си кариера той е допуснал да бъде надигран. Вавржик е малко по-висок от Кубрат - точно 1 см, но е по-млад от него - на 36 години.

В края на първата седмица, в която аз, заедно с оператора Петър Стоев и с фотографа Любомир Асенов сме част от подготвителния лагер на Кубрат и Тервел в Лас Вегас, братята най-после получават ден почивка.

За тях, това ще бъде единствения ден, в който няма да тренират до самата бойна гала.

 

И ако си представяте този ден почивка, като безкрайно излежаване, спане, или гуляи и купони, ще трябва бързо да ви разочаровам.

В този ден Пулеви първо не получиха шанс да спят до късно, нещо, което по принцип не е в техен стил и без това.

Братята трябваше да станат рано-рано, за да минат задължителните и обстойни медицински прегледи и да се сдобият с чисто медицинско досие, което да ги допусне до участие в бойната гала.

Какво означава това?

Означава посещение при редица лекари - очен, кардиолог, невролог, травматолог, хирург, плюс вземане на кръв. Бързам да успокоя всички и да споделя, че всичко е наред, като и този задължителен елемент, е отметнат от to do листа на Кобрата и Тервел.

И така, докато се обърнат, половината им почивен ден вече е отминал.

Следва обяд и кратка разходка из старата част на Вегас, по-специално, в пешеходната част на града, който никога не спи и в който никога, за никого не може да бъде скучно, мрачно и сиво.

Тръгваме бавно по пешеходната зона, а единственото, в което всички сме сигурни, е доброто настроение.

"Вие ни водите, ние не го знаем това място, но бързо навлизате в материята", започва Кубрат.