на живо

Епизод 4: Кой прави по 5000 снимки на братя Пулеви на ден? (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В ръкавиците на Пулеви": Вижте кадрите на Кубрат и Тервел, които те хващат за гърлото

Епизод 4: Кой прави по 5000 снимки на братя Пулеви на ден? (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

В снимките има страхотна магия. Защото, колкото и да напредват технологиите, една снимка може да ти спре дъха, да те стисне за гърлото и да ти говори без думи.

Един от най-добрите спортни фотографи в света в последните няколко години, е българин. Неговото име е Любомир Асенов - основател на LAP.bg, който от седмица насам, е заедно с мен и с колегата ми оператор Петър Стоев в лагера на Кубрат и Тервел Пулеви в Лас Вегас.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Любо прави всеки ден магически кадри на братя Пулеви, които вече са само на седмица разстояние от своите битки в дългоочакваната бойна гала на 15-и декември в Коста Меса. Гала, която може да гледате на живо, на 15-и, от 5:00 часа пряко в ефира на bTV, но и онлайн, на сайта www.btvsport.bg.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Само за седмица, Асенов направи на братята 5000 снимки - умопормрачителна бройка, а галерията от тях, може да откриете на сайта на LAP.bg, както и избрани моменти пък ви очакват и в профилите в социалните мрежи на Кубрат и на Тервел, но и в Imstagram профила на самия фотограф, който може да откриете под името @bubachko.

Любомир Асенов снима за първи път толкова отблизо Пулеви.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Впечатлен е от изключителната им отдаденост в тренировките и от здравата им подготовка, от дисциплината да преследват целта си.

"Само двамата са. Без семейства, без приятели, без изкушения. Много техен е кръгът им, но те са изцяло обсебени от това, което им предстои и твърдо решени, че няма какво да ги спре", разказва Любо, който е наш специален гост в епизод 4 от дигиталната ни поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Впечатляващо е човек да го гледа как работи. Борави с невероятна техника, последната мода на технологиите и взема решения за секунди. Снимките на братята обаче са за изложба.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Не е изненада, че Асенов произвежда подобни шедьоври през обектива си. Искам само да ви припомня, че една негова снимка събра очите на милиони по света по време на олимпийските игри в Токио през 2021 г.

Това е снимката със сълзата на българката Антоанета Костадинова на почетната стълбичка, докато свири химна - една сълза, която е излязла от окото, но още не се е търкулнала по бузата.