на живо

Да проговориш японски за три дни (ВИДЕО)

Гимнастички изпратиха посланието "Усмихни се и предай нататък" на 15 езика

Да проговориш японски за три дни (ВИДЕО)

"Спортът е нашата сила. Заедно ще се справим. Усмихни се и предай нататък". Така, с усмивка и българското знаме в ръка, 5-годишната Елеонора Джурова задава тон на посланието, с което малките грации от спортен клуб "Локомотив" София се обърнаха към всички гимнастички по света.

Възпитаничките на световната шампионка с ансамбъла Катрин Велкова последваха примера на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика и отправиха силни думи на подкрепа и солидарност към своите конкурентки във време на пандемия.

Децата заснемат видео посланието на 15 езика. Някои от тях изучават тези езици, но за други задачата е истинско предизвикателство.

С помощта на преподаватели и преводачи националната състезателка при девойките Радина Томова проговаря японски само за три дни.

Ивон Добрева пък звучи толкова убедително на турски, че майка й вече обмисля да я запише на уроци след края на извънредното положение.

Виктория Петрова отправя посланието на румънски, Никол Андреева на сръбски, Ния Петкова на италиански, Александра Дойчева на френски.

"Нито едно от тези момичета не изучава въпросните езици, но те приеха задачата присърце и с много помощ от близките им се справиха прекрасно. В нашия клуб имаме малки дечица, които изучават доста трудни езици - китайски, арабски, иврит. Всички те се справиха чудесно", не крие гордостта си от своите гимнастички Катрин Велкова.

Ако малките грации са докоснали сърцата ви, последвайте примера им и предайте нататък. С усмивка.

bTV призовава: останете си вкъщи!