на живо

Дудова пред bTV: Най-голямата ми мотивация е да докажа, че съм най-добрата! (ВИДЕО)

Световната и европейска шампионка бе определена за номер 1

Дудова пред bTV: Най-голямата ми мотивация е да докажа, че съм най-добрата! (ВИДЕО)

Биляна Дудова бе определена за номер 1 в света в категория до 59 кг на борбата. През тази година тя спечели първа световна и четвърта европейска титла.

Дудова е щастлива от престижното класиране. Пред bTV тя призна, че пропускането на олимпийските игри в Токио й е донесло допълнителна мотивация да се пребори за световната титла.

Снимка: bul-wrestling.org

А голямата й цел си остава олимпийското злато. 

"Може би най-голямата ми мотивация беше това - да докажа, че аз съм най-добрата, и се радвам, че успях да го докажа по най-категоричния начин", каза тя пред bTV.

"Със сигурност има някакъв товар, защото вече всички ще очакват от мен и следващата година да стана световна и европейска шампионка. Нямам време да се отпускам – както виждате, и сега ме заварвате в залата. Важно е да има постоянство в тренировките, за да има и постоянни резултати."

"Ще бъде много трудно, защото ще трябва да изненадам противниците си с неща, като да бъда по-бърза от тях, да бъда по-силна от тях, за да мога отново да бъда аз най-добрата."

Снимка: bul-wrestling.org

"Зарадвах се, защото тази година съм участвала само на европейското и световното първенство, в ранкинг турнирите не съм участвала, за разлика от другите момичета. Така че се радвам, че спечелих тази ранглиста. Надявам се и занапред така да продължавам."

"Моята голяма цел и мечта е олимпийски златен медал, така че аз се стремя натам, пък… ако е писано, ще се случи", завърши Дудова.