на живо

Лионел Меси - новият крал на футбола (ВИДЕО)

Аржентинският гений подобри рекорда на Пеле за голове с един отбор

Лионел Меси - новият крал на футбола (ВИДЕО)

Лионел Меси вече е футболистът с най-много голове за един отбор в историята на великата игра! Късно снощи, срещу "Валядолид", аржентинецът отбеляза 644-ото си попадение с екипа на "Барселона". Бяха му нужни 15 сезона, за да изпревари Краля на футбола Пеле (643 гола за "Сантос" в периода 1956-1974 г.)

Любовта между Лионел Меси и "Барселона" започна през 2005 г. Голът му срещу "Албасете", за който с асистенция блесна Роналдиньо, бе началото на ерата. Ера, която завинаги ще остане със златни букви в историята на каталунците.

Оттогава насам Меси не пада под кота 30 гола на сезон, а най-продуктивната му година е 2012-та, когато завърши с умопомрачителните 73 попадения.

Меси не само подобри рекорда на Пеле, но го направи в 8 мача по-малко. Аржентинецът вкара рекордния гол със специални бутонки, на които бяха изписани имената и датите на раждане на неговите деца.

Меси вече е в родната си Аржентина, където ще прекара празниците. По повод своя рекорд, той написа в социалните мрежи: "Когато започнах да играя футбол, никога не съм си и мислил, че ще подобрявам рекорди. И още по-малко този, който постигнах днес. Благодаря на всички, които ми помогнаха през тези години, моите съотборници, семейството ми, приятелите ми и всички, които ме подкрепят всеки ден. Прегръщам ви!"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Бившият съотборник на Меси в "Барселона" - Карлес Пуйол, го определи като "Майкъл Джордан на футбола", а вратарят на "Атлетико" Мадрид Ян Облак сподели, че някои от головете на аржентинеца изглеждат лесни, но всъщност са толкова сложни, че няма шанс да бъдат повторени от друг.