на живо

С поглед в бъдещето: Златната мина на "Мидтиланд" (ВИДЕО)

Тимът има план как да влезе в групите на Шампионската лига през 2030 г.

С поглед в бъдещето: Златната мина на "Мидтиланд" (ВИДЕО)

Ще играем в груповата фаза на Шампионската лига през 2030 г.! Звучи като много амбициозен проект.

В датския "Мидтилант" обаче не се притесняват от тази демонстрация на увереност! Защото имат своята школа. 

Днес (16 септември) тимът посреща "Лудогорец" в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:45 ч., а студиото ни започва точно в 19:00 ч.!

"Мидтиланд" е познат с иновативните си решения що се касае развитието на юношите. Те са продукт на истинска Златна мина. Така се превежда името, което младите спортисти посещават - "Гулдминен". То много напомня знаменитата академия "Ла Масия" на "Барселона".

Децата, които получават възможност да са част от "Златната мина", пристигат в нея на 5 години след специална селекция. Предвид се взимат физическите данни, а много важни са балансът и координацията. 

По време на обучението си, децата не само придобиват знания, като всички други. Те имат часове по джудо, лека атлетика, йога и танци.

В мъжкия тим пък политиката за налагане на собствени юноши е пословична и се води от дълги години. 

Фен на тази политика е мениджърът на "Ливърпул" - Юрген Клоп. Той живо се интересува от политиката за налагане на юноши от страна на "Мидтиланд". 

"Беше ми интересно да отида там по време на почивката си и да видя какво правят. Но подписах с "Ливърпул" и затова нямаше как. Даже преди пет години беше интересно случващото се там", разказа той преди време.

Школата на "Мидтиланд" има с какво да се похвали. Пътя си към професионалния футбол от там започват капитанът на Дания Симон Кяер, бившият капитан на "Уест Хем" Уинстън Рийд и Андреас Полсен.

Гледайте "Мидтиланд" - "Лудогорец", пряко по bTV Action от 19:00 ч. днес (16 септември)!