на живо

Европейски футбол отново в Разград. "Лудогорец" открива българската кампания

Шампионът се изправя срещу "Сутиеска" в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига

ludogorets.com

Евротурнирите се завръщат в България! Днес (5 юли) стартира походът на "Лудогорец" към груповата фаза на Шампионската лига. 

В 20:45 ч. разградчани приемат черногорския "Сутиеска" в първи мач от първия квалификационен кръг на най-силния европейски футболен турнир. Реваншът е след седмица в Подгорица. 

Как ще завърши първият мач между "Лудогорец" и "Сутиеска"?

"Лудогорец" не изглежда като отбор, който трябва да се притеснява от съперника си. "Орлите" станаха шампиони на България за 11-и път и са сочени за фаворит в тази среща. А и до момента нямат загуба от черногорски тим.

Треньорът Анте Шимунджа беше категоричен, че подготовката за кампанията е протекла добре. "Лудогорец" проведе лагер в Австрия и изигра 5 контроли. 

Снимка: ludogorets.com

Лошите новини са, че звездата Кирил Десподов няма да може да изиграе пълни 90 минути срещу "Сутиеска", поне по думите на Шимунджа. 

Черногорците пристигат у нас като шампиони, но с лоши спомени. През сезон 2017/2018 "Сутиеска" игра срещу "Левски" в първия кръг на квалификациите за груповата фаза в Лига Европа и отпаднаха след 3:1 в София и 0:0 в реванша. 

Снимка: ludogorets.com

През лятото тимът беше подсилен от бившия капитан на "Ботев" Враца - Юлиян Ненов. 

Срещата ще е първа и за двата тима през сезон 2022/2023.