на живо

Слепите съдии и проваленият сезон в Ла Лига (ВИДЕО)

Гаф след гаф от страна на реферите в Испания

Сезонът в Примера дивисион завърши. Пет години след последната си шампионска титла "Реал" Мадрид отново стъпи на испанския футболен връх. Триумът е 33-ти в клубната история, рекорд за първенството.

За пореден сезон "кралете" до последно водеха битка с основния си конкурент "Барселона". Този път я спечелиха, но едва ли могат истински да се радват на успеха.

Изминалата кампания беше опорочена от безброй съдийски гафове.

Ла Лига е едно от най-силните първенства в света. "Барселона", "Реал" и "Атлетико" стигнаха до четвъртфиналите на Шампионска лига. Нивото на отборите е високо, но некадърността на реферите разваля удоволствието от гледането на срещите.

Крайното класиране би изглеждало по различен начин, ако грешките бяха сведени до минимум или поне не бяха толкова безумни. Дори снощи, когато се определяше новият първенец на Испания, съдийте сбъркаха по веднъж в ключови моменти от мачовете на "Реал" и "Барса".

Минутата е 60', "Реал" повежда на "Малага" с 2:0. Карим Бензема обаче е в засада преди да прати топката в мрежата зад Камени.

В същото време "Барселона" губи от "Ейбар" с 1:2, но получава скандална дузпа в 70' за комично падане на Жорди Алба в наказателното поле. Повторенията показват, че испанският национал вероятно е бил спънат от призрак...

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

През сезона подобни съдийски гафове не липсваха, а запалянковците се позабавляваха за сметка на Ундиано Майенко и компания.

Представяме ви 10 кошмарни гафа от сезон 2016/2017:

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Дузпата за "Селта", превърнала се в червен картон за Яго Аспас (0:32 във видеото). "Реал" води с 2:0, но неотсъждането на наказателен удар и изгонването на нападателя на галисийците за симулация сложи край на интригата в мача.

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Главният рефер на двубоя с "Реал Сосиедад", завършил 1:1, обаче спаси каталунците от загуба, отменяйки гол на баския нападател Хуанми заради засада. Такава определено нямаше (0:45 във видеото).

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Следва поражение на "Барса" след съдийски гаф. "Депортиво" Ла Коруня надви "блаугранас" с попадение на Бергантинос в 73'. Ъгловият удар, довел до гола, не трябваше да бъде отсъден, тъй като топката срещна гредата и излезе в аут. Реферът "видя" избиване от страна на Тер Стеген (0:57 във видеото).

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Продължаваме със спестен червен картон за Серхио Рамос срещу "Депортиво" Ла Коруня. Капитанът на "белия балет" изблъска Сидни, за което беше декориран в жълто, а трябваше да бъде изгонен. Интересното е, че Рамос вкара победния гол за крайното 3:2... (1:05 във видеото)

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Случаят със стража на "Реал" Кейлор Навас от мача с "Бетис" е сходен. 21', Брашанац излиза очи в очи с него и е фаулиран. Реферът Матеу Лахос решава, че костариканецът не е за червен картон (0:23 във видеото).

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Три за щастие... Отново грешка във възлов момент от мач на "Реал". Тимът на Зинедин Зидан победи "Малага" с 2:1, но при втория гол на "кралете" авторът му Серхио Рамос беше зад защитата (0:30 във видеото).

Нова грешка в мач на "Барселона". Каталунците се наложиха с 2:0 над "Малага". Те можеха да убият интригата далеч по-рано, ако Хил Мансано бе посочил бялата точка за фаул срещу Сержи Роберто. Вместо това той отсъди пряк свободен удар.

И пак ощетяване на "Барселона". Тимът на Луис Енрике стъпи накриво срещу "Малага". Двубоят на "Камп Ноу" завърши с нулево реми. Съдията Де Бургос Бенгоечеа обаче отмени напълно редовен гол на Жерар Пике.

Стигаме до Топ 2...

Снимка: Getty Images
"Барселона" - "Виляреал", Меси и компания в атака. Удар на аржентинеца е блокиран с ръка от полегналия Бруно Сориано. За всички е видно, че в действията на последния има умисъл. Не и за рефера Иглесиас Вилянуева.

Кадри: Youtube/ LaLiga Santander

Гафът на гафовете и безспорен победител в нашата класация е автоголът, който Пичини от "Бетис" си вкара в мача с "Барселона" (1:1). Топката премина голлинията с пълния си обем преди Манди да я изчисти. Ернандес Ернандес и асистентите му бяха на друго мнение (0:50 във видеото).

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

Тагове:

@