на живо

Британски плувкини се оплакаха: Подиграват се на телата ни, а спортът ги направи такива

Кейт Шортман и Изабел Торп разкриха, че са били обект на подигравки

Instagram

Кейт Шортман е на 19 години, а Изабел Торп на 20. Двете са част от олимпийския тим на Великобритания и ще се борят за медалите в синхронното плуване в Токио.

Млади, красиви и много талантливи, двете момичета не крият, че често са обект на подигравки. Заради... телата си. Пред Би Би Си, те разказаха, че дори са били съветвани да се прикриват с кърпи около басейна.

"Плувците по принцип развиват по-широки рамене. Когато бях по-малка, често носех торбести дрехи, за да ги прикривам, да не си личи. Ако публикувах снимки, винаги изрязвах раменете си. Заставах така, че да не изглеждат толкова широки и да не получавам негативни коментари", разказва Изи.

"На басейна идваха хора и ми казваха: "Извинете, но трябва да се покриете с кърпа!". Винаги нося цял бански, но заради атлетичната ми фигура той се качва високо над бедрата ми. Тъпо е, че когато момчетата носят изрязан бански, няма проблем, но момиче не може да покаже повече плът", добавя Кейт.

Двете не крият, че получават най-много подигравки, защото имат малки бюстове и задни части. 

"Когато тренираш по над 40 часа на седмица, тялото ти започва да изглежда по този начин", обяснява Кейт.

"Не тренираме, за да изваем тела. Правим го за самия спорт", казва още Изи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kate Shortman (@kateshortman)

И тези тренировки се отплащат - дуетът постигна мечтата на всеки спортист и ще пътува за Токио. А покрай този успех, те попаднаха в полезрението и на модните брандове.

Напук на подигравките, Кейт и Изи се появиха в реклама на бельо. Двете позират в любимия си басейн и с британското знаме, а няма как да отречем, че кадрите са атрактивни.