на живо

Страхотен Жиру помогна за гръмка победа на "Милан"

Французинът с първи голове за "росонерите" при 4:1 срещу "Каляри"

Reuters

Дебютът на Оливие Жиру на "Сан Сиро" се оказа паметен. Силен мач, в който нападателят беше в основата на всяка една опасна атака, а на всичкото отгоре се разписа два пъти. "Милан" победи у дома "Каляри" с 4:1 и е с пълен актив след първите си два мача за новия сезон.

Двубоят представляваше буря от голове през първата част. Сандро Тонали от пряк свободен удар се разписа, но малко след това, в ответната атака "Каляри" изравни чрез Дейола. Това беше и първи гол за сардинци в двубой с "Милан" от 2017 година насам. Равенството на трая дълго и в 18-ата минута изстрел на Рафаел Леао се отклони от Браим Диас, а голът отиде на сметката на португалеца, въпреки рикошета от испанския му съотборник.

Снимка: Reuters

Оливие Жиру откри сметката си за "росонерите" след пас на Диас и накара трибуните на "Сан Сиро" да запеят името му. Тези възгласи станаха още по-силни след второто му попадение. То дойде от дузпа за игра с ръка на Кевин Строотман от гостите. Жиру преодоля стража на "Каляри" и вече поглеждаше към хеттрика. Нападателят можеше да го постигне, но разконцентрирани действия от негова страна осуетиха тази възможност.

През второто полувреме нови голове не паднаха, а Стефано Пиоли даде минути на сина на Паоло Малдини - Даниел, който не беше играл от 9 януари тази година. Малдини-старши беше на трибуните, където гледаше двубоя в компанията на Дженаро Гатузо.

Снимка: Reuters

Това беше първи мач с публика на "Сан Сиро" от началото на пандемията. 37 хиляди души заеха своите места, което представлява допустимия максимум от 50% на капацитета.

Тифозите си тръгнаха доволни и в следващия кръг отново ще могат да подкрепят своите любимци на собствен терен - предстои домакинство на "Лацио" преди гостуването на "Ливърпул" в Шампионската лига, а след това още една тежка визита - на "Ювентус" в Торино.

Тагове: