на живо

Танцуващата учителка (ВИДЕО)

Аюми Фукошима е световна шампионка по брейк денс и възпитател в детска градина

Аюми Фукушима е момиче на контраста. Денем в нея живее кротката и смирена жена, отдадена на работата си на възпитател в детска градина в град Киото.

По залез слънце обаче японката съблича официалните дрехи и събува токчетата. Заменя ги с широк и удобен за акробатични изпълнения анцунг и маратонки. Срамежливостта прибира заедно с косата си под каскета - нейната запазена марка.

"Свободна съм да живея живота си, както на мен ми харесва. Това не е било възможно за баба ми и за майка ми. Днес аз съм привилегирована", споделя 36-годишната Аюми, която е многократна световна шампионка по брейк денс и съвсем скоро й предстои да защитава титлата си.

Аюми се запалва по танците, когато е на 21, покрай по-голямата с няколко години нейна сестра Наруми. Двете основават собствена танцова школа, която управляват и до днес. Често участват заедно в състезания, на които им се налага да се надиграват.

"Танците ми помогнаха да придобия увереност в себе си. Преди бях изключително затворена в себе си и много, притеснителна. Не можех да си представя, че мога да изляза пред много хора и да говоря. Ето, че от години не говоря, но танцувам пред стотици по цял свят", допълва Аюми, която е същинска сензация в Азия и Америка.

Фукушима тренира абсолютно всяка вечер след работа. Постоянен гост е на най-известните нощни заведения в Япония. Често не си доспива, но е категорична, че брейк денс изявите й я правят и по-добър възпитател за децата. 

"Танцът е емоцията, която идва от дълбочината на сърцето ми. Децата ги уча да бъдат преди всичко добри хора, да си помагат в трудни моменти и да не забравят, че на всеки може да му се случи да падне, но тогава трябва до него да има приятел, който да му помогне да се изправи и да продължи напред", завършва Аюми - момичето на контраста от Киото, което ако срещнете денем никога не бихте допуснали, че е същата вихрушка, която се върти около главата си нощем.

Тагове:

@