на живо

Звездата на Кингс: Везенков започва да изпитва удоволствие

В началото не познаваше никого, беше различно, защото идва от Европа, каза звездата на Сакраменто

Звездата на Сакраменто Кингс Ди'Арън Фокс похвали своя съотборник Александър Везенков на пресконференцията си след победата над Кливланд със 132:120.

Най-добрият баскетболист в Евролигата остави срещу името си 11 точки за 17 минути, като реализира три тройки от пет опита.

"На него му става все по-комфортно. В началото не познаваше никого и му трябваше време да свикне. При него е напълно различно, защото той идва от Европа. Сега вече започва да изпитва удоволствие от играта и това е много хубаво както за него, така и за нас", каза Фокс пред репортерите.

Самият Фокс се завърна на паркета след двуседмично отсъствие и поведе своя отбор с 28 точки и 6 асистенции.

"Саша има страхотно чувство за играта. Той вкара някои много важни стрелби днес. Той отваря сериозни пространства за останалите, докато е на терена и обърква защитата на съперниците. Момчетата получават отворени стрелби, само заради неговото присъствие. Освен това той прави много от онези малки неща - например онзи момент, при който той изтича на пълен спринт в предно поле и накара защитника да избере да спре топката, вместо да пази него на нулевия ъгъл.

Той получи свободна стрелба и я вкара. Той е физически здрав и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкова по-добър става и толкова повече ни помага. В защита той все повече разбира указанията. Работи много здраво и мога да кажа, че небето е лимитът за него. Малко по малко започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава", не пести суперлативи и треньорът Майк Браун.