на живо

Еди Хърн за Нгану: Вижте размера на главата, на врата му!

Победителят ще срещне Тайсън Фюри или Александър Усик

Еди Хърн призна, че е останал зашеметен от размерите на Франсис Нгану. Бившият шампион на UFC излиза за втори път на ринга на 8 март в Саудитска Арабия срещу Антъни Джошуа. Двамата се изправиха лице в лице за първи път на пресконференция, на която промоутърът Хърн видя Нгану отблизо.

Той остана поразен от размерите на ММА звездата - ръст 180 см, тегло 120 кг!

Хърн заяви пред Queensberry Promotions: "Франсис Нгану говореше и аз го гледах, мислейки си: "Вижте размера на главата, на врата му! Всъщност се обърнах към Ей Джей и му казах: Пред него ти изглеждаш като от полутежка категория. Искам да кажа, че за първи път Ей Джей всъщност се състезава с някой, който е далеч от него по отношение на ръста и масата. Този човек е по-голям".

Победителят от битката в Рияд ще се изправи срещу победителя от безспорния сблъсък за титлата в тежка категория между Тайсън Фюри и Александър Усик. При това - още тази година, прогнозира друг промоутър - Франк Уорън.

Битката между Джошуа и Нгану ще се случи три седмици, след като носителят на пояса на WBO, IBF и WBA Усик се изправи срещу Фюри, който държи титлата на WBC. Тяхната битка също ще бъде в Рияд.

Повечето фенове очакваха, че безспорният сблъсък ще бъде последван от реванш, но към момента с по-големи шансове е да се търси нов звезден мач.

Французинът се закани да тества здравината на брадичката на Ей Джей. "Чувал съм, че няма брадичка. Не знам дали е вярно или не. Надявам се да имам възможността да разбера", а англичанинът обеща да „вземе душата“ на опонента си.

Британецът го определи като боец, който би внесъл доста хаос в тежката категория и определи липсата му на опит като маловажен фактор.

"Три години, след като започнах с бокса, станах олимпийски шампион. След три години на професионалния ринг - станах световен шампион. Не ти трябва огромен опит".

"Аз съм подземният крал. Може и да не съм шампион в бокса, но съм шампион в живота. Добър съм в това да намирам начин да си свърша работата", отговори Нгану.