на живо

Фантастичната четворка на боксовия ринг за над 360 мил. евро

Четиримата големи в тежка категория могат да се срещнат в Саудитска Арабия

Огромно шоу се задава в професионалния бокс. Възможността да видим на ринга в една и съща вечер Тайсън Фюри, Александър Усик, Антъни Джошуа и Дионте Уайлдър придобива все по-сериозни размери. Фантастичната четворка в тежка категория може да вземе участие на турнир в Близкия Изток през декември тази година.

Новината за шоуто бе съобщена от Еди Хърн. Промоутърът отбеляза, че вече се водят преговори, като се очертава мачовете да бъдат Фюри-Усик и Джошуа-Уайлдър. Провеждането на една такава гала вечер се оценява на стойност от над 366 милиона евро.

Снимка: Reuters

Определено има разговори, в които се предвиждат Тайсън Фюри да срещне Олександър Усик, а другият мач да бъде между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Ще струва много пари, но ние сме направили нашия избор. Фокусирани сме върху това тези битки да се проведат през декември. Няма официално решение дали Ей Джей ще се бие през юли. Много биха искали да го видят тогава на ринга, но се очаква това да се случи по-скоро през декември“, отбеляза Хърн пред IFLTV.

Снимка: Reuters

Мога да кажа, че тези слухове са верни. Преговорите се водят и ще има големи битки“, потвърди Малик Скот, който е треньор на Уайлдър.

За мачове между четиримата заговори и експертът Саймън Джордан от TalkSPORT. Според него се очаква победителите от двете битки да спорят по-късно отново в Близкия Изток.

Снимка: Reuters

За последно Уайлдър бе на ринга през октомври, когато нокаутира Роберт Хелениус. От своя страна в началото на април Джошуа победи по точки Джърмейн ФранклинСагата между Фюри и Усик пък бе на дневен ред в последните няколко месеца, тъй като се очакваше двамата да премерят сили в мача на века, както мнозина го определиха, но в крайна сметка преговорите пропаднаха.

Снимка: Reuters

Последните двама държат и четирите пояса в тежка категория. Украинецът е носител на титлите WBA (Super), IBF и WBO, докато британецът е притежател на пояса WBC.