на живо

Тервел Пулев на родна земя: Получи се добре, но може и повече (ВИДЕО)

Боксьорът се завърна след победата в САЩ

Тервел Пулев на родна земя: Получи се добре, но може и повече (ВИДЕО)

Получи се добре, но винаги може и повече. Това заяви боксьорът Тервел Пулев, който се завърна у дома след победата срещу Джоел Ходжгрийн.

Успехът в Коста Меса (Калифорния) беше убедителен, но имаше своята цена - счупено ребро.

"Добре беше пътуването. Всичко е наред и не съм усетил нещо да ме боли. Имам остатък от травмата, но вече не е проблем. Въпросът беше мачът да мине и да го вземем. Имахме възможност да обмислим и да изкоментираме цялата ситуация - как е минало в абсолютно всички аспекти. Доволни сме. Разбира се, винаги може и повече, но добре се получи.", каза Тервел на Летище София, след като пристигна заедно с брат си Кубрат.

Снимка: Lap.bg

"Няма да тренирам около месец. Толкова ми казаха, че е възстановяването. Всичко обаче е супер субективно, така че зависи."

"Не правя планове за следващ мач, Кубрат повече набляга на тази тема. Негов ред е да се изяви, да влезе в ринга. Аз първо ще си почина и тогава. Важно е да съм активен, да играя и да се изкачвам в ранглистата.", допълни по-малкият от братя Пулеви.

В петък българският боксьор беше безапелационен срещу американеца Ходжгрийн, побеждавайки го в 3 от общо предвидените 8 рунда, за да запише 17-и успех в професионалния бокс. Той най-напред повали Ходжгрийн в нокдаун, а веднага след гонга реферът прекрати двубоя. 

Тервел доминираше от първата до последната минута, като от всяко негово действие личеше в пъти по-високата му класа. 

Неотлъчно до Тервел през цялото време, включително по време на представянето му преди мача на самия ринг, беше Кубрат Пулев. Кобрата бе в ъгъла на брат си, редом с американския им треньор Ибн Кейсън - брат на някогашния двукратен световен шампион в тежка категория Хасийм Рахман.

Тервел има само една загуба в 18 мача в професионалния бокс. Единственото му поражение дойде в 10-рундова здрава битка срещу едно от големите имена в профибокса в полутежка категория - Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 г. в Лос Анджелис.

Мачът на бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 бе своеобразно завръщане за него в култовата за бойните спортове зала "Хангара". Именно там, на 24-и март 2019 г. Тервел победи друг американец - Мич Уилямс, със съдийско решение в 6 рунда. Така Пулев защити европейската си титла, но след двубоя се оказа, че по време на самата битка е счупил ръката си.